Tıp öğrencisi hayatına son verdi

Tıp öğrencisi hayatına son verdi
Elazığ’da Tıp öğrencisi Enes Kara yaşamına son verdi. Yaşamına son vermeden önce yaşadıklarını bir video ile paylaşan Kara, aile ve cemaat baskısını dile getirdi.

TİGRİS HABER - Adana doğumlu olan 20 yaşındaki gencin cansız bedeni dün sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından Elazığ Hilalkent Mahallesi’nde yaşadığı 8 katlı binanın önünde bulundu. Aslen Adanalı olan ancak ailesinin Hatay’da ikamet ettiği öğrenilen gencin, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Enes Kara olduğu tespit edildi.

Polis soruşturma başlattı

Vatandaşların sağlık ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen çok sayıda sağlık ekibi, üniversite öğrencisinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Hilalkent Mahallesi’nde arkadaşlarıyla birlikte öğrenci evinde kalan gencin cenazesi otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

İntihardan önce video yayınladı

Enes'in intiharından önce yayımladığı videoda ve daha sonra bıraktığı mektupta yazdıklarına göre, intihar nedeni; uğradığı yoğun aile baskısı, kaldığı cemaat evindeki baskıcı tutum, okulunda maruz kaldığı mobbing ve tüm bunlarla birlikte gelecek kaygısı.

Sınıf arkadaşları gündeme getirdi

Yaşadıkları üzüntünün ardından arkadaşlarına karşı son görevlerini yerine getirmek isteyen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Twitter üzerinde #fütıpölüyor etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı. Etiket 1 saat içinde ortalama 4 bin tweetle tt listeine girdi. Konunun sosyal medyada geniş yer bulması üzerine #EnesKara etiketiyle paylaşımlar sürüyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.