TKP 12 Eylül'de İstanbul'da miting yapacak

TKP 12 Eylül'de İstanbul'da miting yapacak
Türkiye Komünist Partisi 12 Eylül 2021 Pazar günü 17.00’de Kartal Meydanı’nda bir miting düzenleyeceğini duyurdu, mitingin programı açıkladı.

TİGRİS HABER - Açıklanan programa göre mitingde TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ve Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu konuşma yapacak. Bununla birlikte müzisyen Gülcan Altan, Los Obreros müzik topluluğu, Yapıcılar müzik topluluğu, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ve şair Tuğrul Keskin de sahne alacak.

tkp-12-eylul-2.jpg

Bu konuda yapılan açıklamada, “TKP bu ülkenin emekçilerini “Bu düzen dışında seçenek yok, kabul edin” diyenlerin yalanlarına kanmamaya, ertelememeye, oyalanmamaya, azıyla yetinmemeye çağırıyor.” Denildi.

Açıklama şöyle devam etti; “Bu ülkenin kaybedecek bir günü dahi kalmadı… Kaynaklarımızın yağmalandığı, insanların değersizleştiği, rant uğruna doğanın katledildiği bir ülkede yaşamak istemiyorsak, ilk önce bu düzenden kurtulmalıyız. Birileri servetine servet katar, ülke zenginlikleri ve halkın alın teri üstünden şatafatlı bir yaşam sürerken, biz emekçiler her yeni güne yoksulluğun daha da ağırlaşan yüküyle, işsiz kalma korkusuyla uyanıyoruz.

tkp-12-eylul-1.jpg

Çürümüş düzene boyun eğmeyelim

Biz emekçiler bu yalana kanmayacağız. Bu ülkeyi seven yurtseverler memleketlerine sahip çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, “Yeniden Cumhuriyet” fikrinin ete kemiğe bürünmesini sağlayacağız: Halkçı, Laik, Bağımsız, Sosyalist bir Emekçi Cumhuriyeti. Ülkemizin geleceğini piyasacı, gerici, işbirlikçi güçlere bırakmayacağız, ne azıyla yetineceğiz ne de bu halkın oyalanmasına izin vereceğiz. Halkımıza çağrımızdır; bu çürümüş düzene ve yalanlarına boyun eğmeyelim, 12 Eylül’de Kartal’da eşit, özgür ve aydınlık Türkiye için bir araya gelelim. Bugün yaşadığımız kâbustan uyanmak için eşit ve özgür bir geleceğe inanın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.