TKP: Sosyalist güç birliği şart

TKP: Sosyalist güç birliği şart
Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi 7 Ocak’ta İstanbul’da toplandı.

TİGRİS HABER - Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi 7 Ocak’ta İstanbul’da toplandı. Siyasal ve örgütsel gündemlerle gerçekleştirilen toplantıda, partinin 8 Ocak itibariyle Samsun’da gerçekleştirilecek etkinlikle başlattığı seçim çalışmaları hazırlıkları da gözden geçirildi.

TKP’nin siyasi etkisinin arttığı ve açılmakta olan yeni örgütleri ve semt evleriyle giderek yaygınlaştığı bir dönemde, seçim döneminin ihtiyaçları da gözetilerek, parti örgütünü güçlendirmek için atılması gereken adımlar değerlendirildi. Yaşadığımız bu akıl ve ahlak dışı düzeni yıkma ve yerine eşitlikçi bir ülke kurma iddiasının yükseltildiği bu dönemde, partinin dışa dönük yüzleri olan TKP gönüllülerinin partinin örgütlenme ve seçim faaliyetlerine katılım kanallarının artırılmasına dönük ihtiyaç ve bu ihtiyaç doğrultusunda atılacak adımlar gündem edildi.

Gündem, ‘Sosyalist Güç Birliği’

Seçim tarihi yaklaştıkça düzen içi siyasetteki konumlanmışların ve düzen siyaseti aktörleri arasındaki gerilimlerin Sosyalist Güç Birliği’nin varlığını daha da önemli hale getirdiği tespit edildi. Seçimlere giden süreçte yaşanabilecek potansiyel kırılmalar ve belirsizlikler karşısında Türkiye Komünist Partisi’nin Sosyalist Güç Birliği’nin seçimleri de kapsayacak şekilde korunması ve güçlendirilmesi önceliğini devam ettireceği kararlaştırıldı.

Halkın haber alma, ülkedeki gelişmeleri emekçilerin cephesinden yorumlama ve örgütlenme ihtiyacının daha da artacağı önümüzdeki süreçte, TKP’nin farklı mecralardaki yayın organları arasındaki yardımlaşma ve koordinasyonu ortak siyasi yön doğrultusunda artırmak amacıyla ek araçlar üretilmesi karar altına alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum