TMMOB Diyarbakır İKK: Hukuksuz gözaltılara son verilsin

TMMOB Diyarbakır İKK: Hukuksuz gözaltılara son verilsin
TMMOB Diyarbakır İKK, hukuksuz gözaltılara son verilmesi ve Mimarlar Odası Yöneticisi Aziz Yağmur ve onunla birlikte gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER -Türk Mimar ve Mühendisleri Odalar Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Mimarlar Odası Yöneticisi Aziz Yağmur’un gözaltına alınmasına ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi. “Hukuksuz gözaltılara son verilsin” pankartının asıldığı toplantıda konuşan Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “Adresi belli, çağrıldığı zaman ifadeye gidebilecek iken şafak vakti operasyonları ile ev baskınları yaparak gözaltına almak, hukukun artık sadece kağıtlarda unutulmuş yazılı bir kavram olarak kaldığını göstermektedir” dedi.

Yağmur’un gözaltına alındığı sırada evde bulunan aile bireylerine orantısız güç kullanıldığını aktaran Kahraman, “Hukuk, artık toplumun yozlaşmasına yol açanları korumak yerine, toplumun aydınlanmasını dert edinen demokrasi, emek güçlerini sindirmek için bir araç olarak kullanılmaktan vazgeçilmelidir. Hukuksuzca gözaltına alının Aziz Yağmur ve onunla birlikte gözaltına alınan bütün mücadele arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 “Biz sizin nefes alacağınız yerler değiliz”

TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun ise, Türkiye’nin içinde bulunduğu her ekonomik sıkıntıda nefes almak için Kürt halkına ve kurumlarına saldırdığını ifade etti. “Biz sizin nefes alacağınız yerler değiliz” diyen Hatun, iktidarın kirli ellerini üzerlerinden çekmesini istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.