TOGEMDER’den bin 500 çocuğa giysi yardım

TOGEMDER’den bin 500 çocuğa giysi yardım
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEMDER), ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giysi dağıtımı yaptı. Programa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte katıldı.

Tigris Haber- Büyükşehir Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Güzeloğlu ve eşinin yanı sıra, Diyarbakır Milletvekili Sayın Ebubekir Bal’ın eşi Nesrin Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Kayyumu Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ve eşi, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve eşi, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER)Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin Gacal, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Reyyan Erdoğan, kurum müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, Sur Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle devam etti. Programda TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saadet Gülbaran ve Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi birer konuşma yaptı.

Bin 500 çocuğa yardım yapıldı

Daha sonra davetlilere hitaben yaptığı konuşmada Vali Güzeloğlu şunları söyledi; ‘’Bugün diyar-ı huzur olan Diyarbakır’da çok anlamlı ve özel bir etkinliğe tanık olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ülkemizin her köşesinde Vakıf Medeniyetinin insan merkezli bir zenginliğin taşıyıcısı olan TOGEMDER’in, bu gün Diyarbakır’da 1500 yavrumuza ulaştırdığı, sadece bedenleri değil gönülleri de ısıtan, böylesi bir yardım organizasyonunda buluşmaktan apayrı bir mutluluk duyuyor ve TOGEMDER’e tüm çocuklarımız adına içtenlikle sımsıcak bir teşekkür etmek istiyorum.

‘İnsana hizmet etmeyi ibadet sayan bir inanç ve anlayışın temsilcisiyiz'

Gönülleri kazanmak, gönülleri inşa etmek ve bu gönüller üzerinde birlik ve beraberliğimizi tesis ve temin etmek en büyük amacımız ve hedefimiz. Çünkü biz insan merkezli bir medeniyet tasavvurunun, insana hizmet etmeyi ibadet sayan bir inanç ve anlayışın ve devleti yaşatmanın insan için gerekli olduğunu kabul eden bir kabulün ifadesi ve şüphesiz temsilcisiyiz. Bu noktada bizim bu inancımıza her alanda ve şüphesiz her boyutta güç ve kuvvet vererek destekleyen, önümüzü açan ve Türkiye’nin ufkunu değiştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan’a içtenlik ile teşekkür ediyorum.

Özellikle sahiplenme, yaşatma ve koruma anlamında TOGEMDER’in birçok güzel etkinliğini, bu kavramlar üzerindeki hizmetlerini yaşamıştık.

Türkiye’nin son 16 yıldaki en büyük değişiminde, bu anlayışın yerleşmesinde, şüphesiz kendilerinin büyük liderliği ve bizlere verdiği destekleri var. Saadet Hanımefendinin de açıkladığı gibi toplumu değiştirmek ve istediği hedeflere ulaştırmak için iki kavram çok önemli; biri kadın ve anne diğeri de çocuk. Her ikisinin belirleyici ölçeğinde şüphesiz ki devlet olarak ortaya konulan bir büyük irade ve gerçekleşen çok büyük hizmetler var. Özellikle bu kavram üzerinde hem fiziki hem de sosyal anlamda çok büyük kazanımlar var. Biz bunları yapmaya devlet olarak devam edeceğiz ama şüphesiz bu büyük hedefe ulaşmak için sivilin ve sosyal kesimin katkılarını olmazsa olmaz olarak göreceğiz. Özellikle sahiplenme, yaşatma ve koruma anlamında TOGEMDER’in daha önceki illerimde ve çalıştığımız dönemlerde birçok güzel etkinliğini, bu kavramlar üzerindeki hizmetlerini yaşamıştık. Benim çok önemsediğim iki başlığın tekrar altını çizeceğim. Bugün 800’e varan bir okul öncesi eğitim kurumunu, anaokulunu gerçekleştirmek ve sadece yapılanlarla değil inşa etmediklerinde sınıfları düzenlemek, çocukların hayata hazırlanmasında bilgi beceri ve güven kazanmasında temel değerlerle buluşmasında kitap dahil fiziki anlamda oyun setlerini dağıtmak gibi Türkiye’nin bugün çok başarılı bir düzeye getirdiği okul öncesi seferberliğinde TOGEMDER’i ayrı bir yerde tutmak ve kocamanda bir teşekkür etmek lazım.

Bunun yanı sıra aile ve kadın kavramında, özellikle annelik ve kadının sosyal gelişimi sürecinde çok rehberlik ve çok önderlik eden çalışmalar var. Bugün ülkemizde bizim misafirimiz olan yaklaşık 4 milyona yakın vatansız, çaresiz ve şüphesiz yurtsuz kalan Suriyeli kardeşimizin, özellikle Suriyeli kadınlara yönelik yapılan projelerde bunun tamamlayıcısı oldu. Tüm bunlar bir büyük medeniyetin, bir büyük kültürün, inancın ve bir büyük millet ve devlet olmanın gereğidir. Bizler cumhurbaşkanımızın önderliğinde kutlu bir devlet, dualı bir millet olarak geleceğe kararlılıkla yürüyoruz.

'Bugün Diyarbakır bir huzur merkezi haline geldi'

Başta 2023, 2053 ve 2071 olmak üzere Türk tarihinin önemli dönüm noktalarını hedefleyen, büyük bir irade ile geleceğe kararlılıkla gelişerek yürüyen bir inancı temsil ediyoruz. İşte bugün Diyarbakır’da da bu kararlılığın, bu her yönüyle gelişmenin, kalkınmanın huzurunu yaşıyoruz. Bugün Diyarbakır çiçek, bugün Diyarbakır yeşil, bugün Diyarbakır güzel, bugün Diyarbakır bir huzur merkezi haline geldi. İhanet odaklarının bozmak istediği, yok etmek istediği ve bitirmek istedikleri bugün çok daha güçlü bir şekilde yeşerdi, güçlendi ve kökleşti. Çünkü onların işleri yıkmak, bizim işimiz yapmak. Onlar imha ediyor, biz ihya ediyoruz. Gönülleri, şehirleri ve bütün değerleriyle ihya ederek gelece bu inançla yürüyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.

Bu kararlılıkla gelecek her günümüzü bugünden daha güzel eylesin diyerek TOGEM’ e,  Değerli Başkanına ve yönetimine, onların bu güzel işlerine katkı veren bütün hayırseverlere ve gönül insanlarına, bu organizasyonda emeği geçen herkese çok içtenlikle teşekkür ediyorum.  Bugün Sur ilçemizde, yarın ise diğer ilçelerimizde devam edecek olan bu gönülleri ısıtan, hakikaten devlet millet buluşması ve kucaklaşmasına çok güzel bir örnek olan bu çalışmaların devam etmesi dileğiyle, hepinizi özellikle sevgili öğrencilerimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum‘’ dedi.

Konuşmanın ardından, TOGEMDER tarafından öğretmenler günü münasebetiyle Sur İlçesinde görev yapan öğretmenlere hediyeleri sırasıyla; Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saadet Gülbaran ve eşi Sayın Hasan Gülbaran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Nevin Gacal ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Reyyan Erdoğan, Diyarbakır Milletvekili Sayın Ebubekir Bal’ın eşi Nesrin Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Kayyumu Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ve eşi tarafından takdim edildi.

Yine TOGEMDER tarafından mont, bot, kazak ve pantolondan oluşan hediye paketlerini almak üzere Silvan, Kulp, Lice ve Sur ilçelerinden 1500 ihtiyaç sahibi öğrenciyi temsilen 20 öğrencimize hediye paketlerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.