TOKİ sakinleri yol kapattı

TOKİ sakinleri yol kapattı
Diyarbakır Üç Kuyular TOKİ 808 konutlarında oturan vatandaşların elektriği kesilince bir süre yol kapama eylemi yaptı. Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü’nün devreye girmesinin ardından kesintiye neden olan borcu TOKİ üstlenince sorun çözüldü.

Diyarbakır Üç Kuyular TOKİ 808 konutlarında oturan vatandaşlar, elektrik sayacını takmasına rağmen, yüklenici firma şantiyesine ait ödenmeyen borcu yüzünden DEDAŞ'ın elektriklerini kestiğini iddia ederek, yol kapattı.

Sıcak yaz günlerinde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Üç Kuyular TOKİ'deki bir kavşakta eylem yapan vatandaşlar, DEDAŞ'ın trafo devrini almadığını bu yüzden günlerden beridir karanlıkta yaşadıklarını ileri sürüldü. Kısa süreliğine yol kapatan TOKİ sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkili makamlardan yardım istedi.

 

Borcu TOKİ ödeyecek


Söz konusu elektrik kesintisine yaklaşık 80 bin lirayı bulan elektrik borcunun neden olduğu öğrenildi. TOKİ’de oturan vatandaşların, borçlu olan müteahhit firmaya ait şantiye trafosundan elektrik kullandıkları, abonelikleri için gerekli olan proje ve bağlantı anlaşmasının ise yapılmadığı saptandı. TOKİ’de oturan vatandaşların DEDAŞ ile yaptığı görüşmenin ardından yapılan yazışmalar sonunda TOKİ, bir takvim dahilinde borcu ödemeyi kabul etti. Bunun üzerine sorun çözüme kavuştu ve DEDAŞ’ın bahse konu konutlara, bir an önce bağlantı anlaşmalarının yapmaları kaydıyla yeniden elektrik vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.