Toksik bir ilişkide olduğumuzu nasıl anlarız?

Toksik bir ilişkide olduğumuzu nasıl anlarız?
 Özel Haber
“Toksik ilişki, ilişkinin bir tarafında bulunan kişinin, diğer tarafını duygusal, fiziksel veya psikolojik olarak kontrol etmeye, zarar vermeye çalıştığı ilişki türüdür.”

TİGRİS HABER - Toksik ilişkide olduğumuzu anlamak zor olabilir, çünkü bu tür ilişkiler genellikle yavaş yavaş gelişir. İlişkinin başında, her şey güzel ve heyecan vericidir. Ancak zamanla, ilişkide sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Bu sorunlar, başlangıçta küçük ve önemsiz görünebilir ancak zamanla büyür ve ilişkiyi zehirler.

Toksik İlişkide Olduğumuzu Nasıl Anlarız?

Birkaç sorunun cevabı; toksik ilişkide olup olmadığımızı, anlamamıza yardımcı olacaktır:

  • Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Toksik ilişkilerde genellikle mutsuz, endişeli, öfkeli veya huzursuz hissederiz. Bu duygular, ilişkinizin başından beri varsa, toksik ilişkide olduğunuzu düşünmeniz gerekir.
  • Partnerinizle iletişiminiz nasıl? Toksik ilişkide olduğunuzda, partnerinizle iletişim kurmakta zorlanırsınız. Kendinizi ifade etmekte güçlük çekersiniz ve partnerinizin sizi anlamadığını hissedersiniz.
  • Partnerinizle tartışmalarınız nasıl? Toksik ilişkide partnerinizle tartışmalar genellikle şiddetli bir şekilde kavgaya dönüşür. Bu tartışmalar, genellikle çözümsüz kalır ve ilişkiyi bir çıkmaza sürükler.
  • Partneriniz size nasıl davranıyor? Toksik ilişkilerde partneriniz sizi eleştiriyor, aşağılıyor veya küçümsüyorsa; sizin ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi önemsemiyorsa, sizi kontrol etmeye çalışıyor ve sınırlarınızı ihlal ediyorsa, size yalan söylüyor veya ihanet ediyorsa ilişkinizin toksik bir ilişki olma ihtimali yüksektir.

Bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak, toksik ilişkide olup olmadığınızı değerlendirebilirsiniz. Eğer bu ipuçlarının bir veya daha fazlasını yaşıyorsanız, toksik ilişkide olma ihtimaliniz yüksektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.