VİDEO - “Topraktan Göğe Yaşamın İzinde Tarım ve Kooperatif Çalıştayı”

VİDEO - “Topraktan Göğe Yaşamın İzinde Tarım ve Kooperatif Çalıştayı”
Ovacık Doğal Üretim ve Tüketim Kooperatifleri Kolektifi’nin Dersim Belediyesinde gerçekleştirdiği “Topraktan Göğe Yaşamın İzinde Tarım ve Kooperatif Çalıştayı” nda, tarımın geleceği, birlikte çözümlerin ne olacağı konuları tartışıldı.


TİGRİS HABER - 2015 yılında, Ovacık Belediye Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu ve beraberindeki kolektifin öncülüğünde kurulan Ovacık Doğal Üretim ve Tüketim Kooperatifleri’nin düzenlediği çalıştaya yüzlerce kooperatif, birlik, kolektif, sendika, meslek örgütü ve bireyin ortak çabası ile geleceği birlikte planlamayı amaçlıyor.

16-17 Temmuz tarihlerinde, Dersim Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen çalıştayın amacı ile ilgili Ovacık Doğal Üretim ve Tüketim Kooperatifleri Kolektifi şu açıklamayı yaptı;

Sonraki nesillere yaşanabilir dünya bırakmak

“Ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarında bizden önce ya da bizden sonra var olan ve aynı anlayışla çalışma yürüten sayısız üretim ve tüketim kooperatifi, birlik, üretim kolektifi, sendika, meslek örgütü ve tek tek bireylerin olduğunu bilerek onlarla bağlar kurmaya, onlardan öğrenmeye ve dayanışmayı büyütmeye çalıştık. Doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Birçoğumuz birbirimizi tanımasak da bizden sonraki nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu tecrübelerimizi ortaklaştırmak, dayanışmamızı güçlendirmek ve ortak amacımızı büyütmek için üretim ve tüketim alanının sorunlarını değerlendirdiğimiz, çözümlerini tartıştığımız bir Çalıştay düzenlemekteyiz.”

tarim-koop.jpg

Merkezi yönetim biat istiyor

Çalıştay’ın açılışında Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ise, şunları söyledi; “Yerel yönetimlerde kamusal alanın sınırları, kamusal alan ile ilgili çok uzun bir sunum yapmayacağım. Ama kooperatifçilikle ilgili bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Kamusal alanın anlamı, merkezi hükümet bir kanun çıkarır, bir yasa çıkarır, siz o yasal zemin içerisinde size düşeni yaparsınız. Onun dışına çıktığınızda bu kabul edilmez.

Yerel yönetimlerde hizmet endeksli politikalar yürütebilecek, onların hizmetini yürütecek anlayışta yöneticiler olur. Ne demek, kamuda, onların sınırları içerisinde birlikte çalışabilme şeyiniz yok demek. Hele bir de muhalif iseniz, kesinlikle iktidarın denetimindeki kamuya ait hiçbir kurumla ilişki kuramazsınız. Bu şu demek, siz bölgede üreticisiniz, siz o bölgenin insanısınız, siz o bölgedeki toprakların çocuklarısınız, orada yönetemezsiniz, biz yönetiriz, merkezi hükümet, merkezi iktidarlar yönetir. Siz yönetemezsiniz, siz bize biat edeceksiniz diyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.