Trabzon’da ırkçı saldırı, Diyarbakır’da karanfilli karşılama

Trabzon’da ırkçı saldırı, Diyarbakır’da karanfilli karşılama
Diyarbakır’daki STK temsilcileri, Irak’ın Kürdistan bölgesinden gelen vatandaşları karanfillerle karşıladı

Trabzon’da Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirdikleri için Kürt gençlere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırı olayının yankıları sürerken, Diyarbakır’daki bazı sivil toplum örgütleri örnek bir davranışta bulundu. STK temsilcileri, Erbil’den Diyarbakır’a gelen Iraklı vatandaşları karanfillerle karşıladı.

Irkçı saldırıya karşın aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve TÜRSAB heyeti, Erbil’den kente gelen IKBY’li vatandaşları havaalanında Türkçe ve Kürtçe hoş geldiniz pankartı ve karanfillerle karşıladı.

trabzon’da-irkci-saldiri,-diyarbakir’da-karanfilli-karsilama.jpg

Havaalanında yapılan karşılama törenine DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, DESOB Başkan Yardımcısı Abdüllatif Aykul ile TÜRSAB GTK Başkanı Mehmet Akyıl katıldı.

Erbil’den saat 04.45’te Diyarbakır’a iniş yapan Iraklı vatandaşlar kendilerini çiçeklerle karşılayan grubu görünce memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkür ettiler. 

Trabzon’da saldırıya uğramıştılar

Bu arada geçtiğimiz günlerde Trabzon’da 50 kişilik Irak vatandaşlarından oluşan turist grubu Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin resmi bayrağını simgeleyen atkılarla fotoğraf çektirdikleri için ırkçı saldırıya uğramışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.