TRT bandrol payı için CHP'den soru önergesi

TRT bandrol payı için CHP'den soru önergesi
"Son karar akabinde, TRT bandrolü için yeni bir düzenlemeye hangi gerekçeler gözetilerek gidilmiştir?"

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT'nin aldığı badrol oranının yüzde 10'a çıkartılması hakkında Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

Soru önergesi şöyle:

Cep telefonlarından alınan TRT bandrolü oranına yeni bir düzenleme daha geldiği, Bakanlar Kurulu Kararına göre, TRT bandrolünün kapsamında da değişiklik yapıldığı haberleri basına yansımıştır.TRT bandrolü oranında, Bakanlar Kurulu kararına göre, cep telefonlarından alınan vergi oranının %10 olarak güncellendiği ve bu kapsamdaki ifadelerin de tüm cep telefonlarını kapsayacak şekilde değiştirildiği yine basına yansıyan haberler arasındadır.

 Bu bağlamda;

 1. 1.TRT bandrolü oranında, Bakanlar Kurulu kararına göre, cep telefonlarından alınan vergi oranının %10 olarak güncellenmesinin gerekçesi nedir?

 2. CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş in Danıştay 10. Dairesine açtığı dava sonucu cep telefonları ve İPad’lerden TRT’ye aktarılmak üzere bandrol ücreti alınması kararını iptal ettiği halde hangi gerekçelerle tekrar alınmak istenmektedir?

 3. Bu vergi oranının %10 olarak güncellenmesi hangi ihtiyaçlardan doğmuştur?

 4. TRT bandrolü oranında, Bakanlar Kurulu kararına göre, cep telefonlarından alınan vergi oranının %10 olarak güncellendiği yetmiyor gibi, bir de bu kapsamdaki ifadelerin de tüm cep telefonlarını kapsayacak şekilde değiştirilmesinin gerekçesi nedir?

 5. Tüm telefonların aynı kapsama alınması hangi kriterler gözetilerek gerçekleştirilmiştir?

 6. 28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren son karar ile internet üzerinden radyo ve televizyon yayınlarını alabilecek nitelikte olan tüm cihazlardan da vergi alınmasına karar verilmişti. Bu kapsamda da cep telefonları için vergi dahili radyosu varsa %7, yoksa %6 olmuştu. Son karar akabinde, TRT bandrolü için yeni bir düzenlemeye hangi gerekçeler gözetilerek gidilmiştir?

 7. Taraflı program politikası izleyen ve AKP Hükümeti tarafından muhalif görülen toplumun her kesiminden vatandaşları ve onların yayın taleplerini adeta yok sayan TRT ile ilgili yapılan ya da yapılması planlanan başka değişiklikler nelerdir ve kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

 8. TRT bandrolündeki artış küçük kalmasına rağmen, cep telefonlarında halihazırda bulunan %50’nin üzerinde olan vergi yükü bu durumda daha çok artmayacak mıdır?(Kaynak:Cumhuriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.