Trump: Bağdadi öldü

Trump: Bağdadi öldü
Suriye'de düzenlenen operasyona ilişkin konuşan ABD Başkanı Donald Trump Bağdadi'nin öldüğünü resmi olarak açıkladı. Trump, “Ebubekir Bağdadi'dan örnek alınan DNA'sı test edildi. Test sonucunda ölümü onaylandı.”dedi.

Yapılan DNA sonuçlarının pozitif olduğunu vurgulayan Donal Trump, operasyonun yaklaşık 2 saat sürdüğünü ve iki kişinin de sağ yakalandığını ifade etti.

Trump, Ebubekir Bağdadi'nin kendisiyle birlikte üç çocuğunun da öldüğünü duyurdu.

Ebubekir Bağdadi'nin operasyon sırasında intihar yeleğini patlattığını ifade eden Trump, "Bu teröristler adaletten kaçamayacaklar ve onların peşinden gitmeye devam edeceğiz" dedi. Rusya, Türkiye, Irak ve Suriye ve Kürtlere yardımları için teşekkür etmek istiyorum

Operasyon için Suriye Kürtlerine yardımlarından dolayı teşekkür eden Trump, "Birçok kişiye acı yaşattıran bu kişi artık kimseye zarar veremeyecek" dedi.

Bir soru üzerine Trump, operasyonu birfilm gibi izlediğini açıkladı. Trump " Bir saatten uzun süren uçuşun çok tehlikeli olduğunu ve bu yüzden bilgi paylaşılmadığını" ifade etti.

Trump'ın açıklamaları şöyle:

Kürtler bize istihbarat sağladı. Türkiye oraya gideceğimizi biliyordu, zira Türkiye topraklarının bir kısmı üzerinden uçtuk. Onlar harikaydı, bize müdahale etmediler.  Alçak bir şekilde uçmak zorunda kalındı. Oraya gitmek ve oradan çıkmak çok tehlikeliydi.

Operasyon iki hafta önce başladı. Çok iyi insanlarla birlikte çalıştık. Bağdadi çok hızlı bir şekilde yer değiştiriyor, üzerinde çok fazla para var. O yüzden hızlı olmamız gerekiyor. Operasyon sonunda bazı ölümler oldu. Ancak biz hiçbir can kaybı yaşamadık. Yalnızca bir köpeğimiz yaralandı.

Ruslara operasyonu haber verdik, ancak görevin ne olduğunu bilmiyorlardı.

Bilginin yayılmaması için, bir sızma olmaması için, bu operasyon bilgisini çok az sayıda insan ile paylaştık.

Bu operasyonun Suriye'den geri çekilmeyle bir ilgisi yok. Bu kişiye dair bir süredir takibimiz sürüyordu. Askerlerimizi Türkiye ve Suriye arasında tutmak istemiyoruz. Ancak bazı çıkarlarımızı korumak istiyoruz. IŞİD'e karşı orada bulunuyoruz. . Biz terör liderlerinin her zaman peşindeyiz. Örgütü tekrar kurmaya çalışırsanız, en mantıklı yer burasıydı. Askerlerimizi petrolü sağlama almak için bulunduracağız. Dünyanın o bölgesinde güçlü bir havalimanımız var. Ortadoğu'da 8 trilyon dolar harcadık.

Askerlerimizi orada bin yıl boyunca tutmak istemiyorum.

Operasyondan üç gündür haberdarım, hiç kimse zarar görmedi, köpeğimiz yaralandı ancak hiçbir askerimiz zarar görmedi. Duvarda saniyeler içinde bir delik oluşturdular. Çok iyi bir operasyon gerçekleştirildi.

Ebubekir Bağdadi'dan örnek alınan DNA'sı test edildi. Test sonucunda ölümü onaylandı.

Bağdadi'nin karısı olduğunu düşündüğümüz iki kadın vardı ve ikisinin de yeleği vardı, ancak patlatılmamıştı. Bu kadınlar da hayatlarını kaybetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.