TÜİK, nüfus istatistiklerini açıkladı, Diyarbakır’ın nüfusu kaç oldu?

TÜİK, nüfus istatistiklerini açıkladı, Diyarbakır’ın nüfusu kaç oldu?
 Haber
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 1 kilometrekarelik alan olarak tanımlanan "grid" detayında nüfus istatistiklerinin üretilmesine yönelik çalışmaları tamamladı. Son verilere göre Diyarbakır nüfusu kaç oldu? Detaylar haberimizde.

TİGRİS HABER- Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TÜİK, "Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi"nin işlevsel hale gelmesiyle grid detayında nüfus istatistiklerini üretti. Böylece, idari yapı değişikliklerinden (il/ilçe/belediye/köy kuruluşu, kaldırılışı, bölünmesi, idari bağlılık veya sınır değişiklikleri) etkilenmeyen yıllar itibarıyla karşılaştırılabilir nüfus istatistikleri ortaya konulmuş oldu.

Her bir kare alan 1 kilometrekare (grid) olarak belirlenirken, bu ayrımda toplam nüfus, kadın-erkek oranı, yaş kırılımı, okur-yazarlık oranı ve ortalama eğitim süresi bilgileri paylaşıldı.

Diyarbakır

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 1 kilometrekarelik alan olarak tanımlanan "grid" detayında nüfus istatistiklerine göre Diyarbakır nüfusu 2022 yılında 1 milyon 804 bin 880 olarak kaydedildi. 2021 yılında bu rakam 1 milyon 791 bin 373 şeklinde kaydedildi. 2022 yılında nüfusun
894 bin 408’ini kadın nüfusu oluştururken, erkek nüfusu ise 910 bin 472 olarak kayıtlara geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum