Türk: HDP’nin bakanlık talebi yok, olmayacaktır

Türk: HDP’nin bakanlık talebi yok, olmayacaktır
Ahmet Türk, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleriyle başlayan ve İYİ Parti’nin, “HDP ile masaya oturmayız” söylemiyle devam eden tartışmayı değerlendirdi.

TİGRİS HABER - Ahmet Türk, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleriyle başlayan ve İYİ Parti’nin, “HDP ile masaya oturmayız” söylemiyle devam eden tartışmayı değerlendirdi. Türk, HDP’nin bir bakanlık ve sandalye talebinin olmadığını ve olmayacağını söyledi.

“HDP ne sandalye, ne bakanlık peşindedir“

Ahmet Türk, bu tartışmaların HDP’yi ilgilendirmediğini, HDP’nin bütün mücadelesinin hak, adalet ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasına yönelik olduğunu belirtti. HDP’nin hedefinin demokratik bir gelecek olduğunu söyleyen Türk, “HDP’nin hedefi demokratik bir gelecek, demokratik bir Türkiye ve demokratik bir cumhuriyettir. Ne sandalye peşinde, ne ittifaklarla, ne bakanlıklarla ilgili ne bir talebi var, talebi de olmayacaktır. Ayrıca HDP Türkiye’de rüştünü ispat etmiş bir parti ve kendi başına seçimlere giriyor” dedi.

“Seçenekleri gözden geçirilecek”

Türk, şöyle devam etti:

“HDP, elbette ki cumhurbaşkanlığı seçiminde seçenekleri gözden geçirecek bir siyasi anlayışa sahiptir. Yani bunun ötesinde siyasi yorum yapmak, tartışmak gerçekten gereksiz bir tartışmadır. Ne HDP’nin bir talebi ne de HDP’nin böyle bir görüşü var. Ama tabii ki parlamentoda olan bir siyasi partidir. Elbette her konuda Türkiye’yi yönetmede taliptir. Ama bir bakanlık peşinde değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu olan bir parti ve grubu olan bir partinin siyasetinin amacı da yönetime katılmaktır. Ama bunu ‘bakanlık istiyor’ şeklinde bir görüntü vermek çok yanlıştır. Bence hoş bir şey değil, HDP’nin ne böyle bir talebi var, ne de böyle bir düşüncesi var diye düşünüyorum.”

“Demokrasiye katkıyı bir-iki bakanlık ile ölçmek doğru değil”

Ahmet Türk, HDP’nin cumhurbaşkanı seçiminde kilit parti olması konusunda yapılan tartışmalar ile ilgili ise “Zamanı geldiğinde elbette ki parti toplanacak bir karar verecek, nasıl bir siyaset izleyecek, demokrasiye nasıl katkı sunacak, bunun arayışı içinde olacak. Yani demokrasiye katkı sunacak bir rolü elbette ki HDP oynamak isteyecek. Ama bu demokrasiye katkıyı bir iki bakanlık alacak şekilde ölçmek doğru değil” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.