Türk-İş Başkanı Atalay: İşçiyi satmadık

Türk-İş Başkanı Atalay: İşçiyi satmadık
200 bin işçi için toplu iş sözleşme masasına oturan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleriyle ilgili savunma yaptı. 

FOX TV'deki yayına katılan Atalay, masaya sözleşmeyi imzalamak için oturduklarını ve zamla ilgili bir problemleri olmadığını söyledi. Atalay, esas sorunlarının taşeron işçiler olduğunu fakat anlaşma sonrası bunu dile getirmesi halinde toplu sözleşme gündeminden çıkılacağı için konuyu kapattığını ileri sürdü.

Atalay, "Şimdi sizin bu haberinizden sonra birileri dedi ki Türk-İş işçiyi sattı. Hükümet geldi 17 kişiye balyayla para verdi. Türkçesi bu, ben anlatayım sizin anlatmadığınızı. Öbürü de bunları tehdit ettiler diyor. Yani algı bu, iki tane algı bu. Ben orada tek değilim 16 kişiyiz. Hükümete nasıl satılıyor, kim satıyor?" diye konuştu.

Atalay, şunları söyledi:

Şimdi sizin bu haberinizden sonra birileri dedi ki Türk-İş işçiyi sattı. Hükümet geldi 17 kişiye balyayla para verdi. Türkçesi bu, ben anlatayım sizin anlatmadığınızı. Öbürü de bunları tehdit ettiler diyor. Yani algı bu, iki tane algı bu. Ben orada tek değilim 16 kişiyiz. Hükümete nasıl satılıyor, kim satıyor? Yani hükümet geldi bize dedi ki sana şu menfaati sağlayacağım sen de buna imza at veyahut hükümet geldi bizi tehdit etti. Bunların hiçbirinin gerçekle alakası yok.

O gün orada olay şu; yukarıda arkadaşlarla konuştuk sözleşmeyi zaten imzalayacağız hiçbir problem yok. Ben imzalamayacağım yere neden ineyim. İmzalayacağım şeyi neden tenkit edeyim. İmzalayacağım o gün bir problemim yok benim zamla. Esas benim problemim taşeronla ilgili. Sayın bakan rakamları söyledikten sonra ben yayına girmiyorum. Benim söylediklerimi sağımdaki solumdaki herkes duyuyor. Canlı yayın devam etse benim söyleyeceğim orada şuydu; bu sözleşmenin ötesinde, bizim bu zamla bir problemimiz yok anlaştık ama taşeronla ilgili bu meseleyi halledemedik. Binlerce taşeron işçisi bunla ilgili müjdeli bir haber beklerken kötü bir haber verdik benim anlatmam gereken o.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.