Türkiye 20 Eurofighter’ı 2030’da alacak

Türkiye 20 Eurofighter’ı 2030’da alacak
Türkiye, hava kuvvetlerini güçlendirmek için İngiltere ile kritik bir savunma anlaşması imzaladı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın katılımıyla gerçekleştirilen anlaşma kapsamında, Türkiye 8 milyar sterlin karşılığında 20 adet Eurofighter Typhoon Tranche 4 savaş uçağı satın alacak.

Teslimatlar 2030’da Başlıyor

Yeni sipariş edilen Typhoon uçaklarının Türkiye’ye teslimatının 2030 yılında başlaması öngörülüyor. Bu hamle, Türk Hava Kuvvetleri’nin modernizasyon çalışmalarının önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

İkinci El Uçak Planları

Anlaşmanın dışında ikinci el uçak tedariki de gündemde. Türkiye, Katar ve Umman’dan toplam 24 adet Tranche 3A model Eurofighter Typhoon almayı planlıyor. Katar’dan alınacak 12 uçağın yaşı en fazla 3 olduğu için kısa sürede teslim edilebileceği belirtiliyor. Umman’daki 12 uçağın ise İngiltere’de modernizasyon sürecinden geçmesi gerekiyor.

Savunma uzmanları, bu adımların Türkiye’nin hava gücünü artıracağını ve mevcut filonun modernizasyonunu hızlandıracağını ifade ediyor. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.