“Türkiye hukuk düzenini yok saymıştır”

“Türkiye hukuk düzenini yok saymıştır”
HSYK Kanunu’nun onaylanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye fiili olarak altına imza attığı uluslararası hukuk düzenini yok saymıştır" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan HSYK Kanunu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kanunun kendi alanında dünyadaki en antidemokratik yasa olduğunu belirten Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı'nın bu yasayı onaylayarak, bir kez daha anayasal sorumluluklarını Anayasa Mahkemesi'ne havale ettiğini ifade etti. Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesinin olası iptal kararına kadar oluşacak bütün hukuka aykırılıkların siyasi paydaşı olmuştur. Aynı Cumhurbaşkanı belli çekincelerin Anayasa Mahkemesince değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, sorumluluktan kaçmaktadır. Cumhurbaşkanı kendi sorumluluğundan ziyade, siyasi geleceğini düşünmektedir. Partimizin Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacağını ima ederek bize yol göstermeye çalışmaktadır. Cumhurbaşkanı kaçak güreşmekten vazgeçmeli, anayasal sorumluluklarını yerine getirmelidir."

Cumhurbaşkanı'nın güçler ayrılığının korunmasından da sorumlu olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Güçler ayrılığı yok edilirken bu uygulamalara onay vermesi kabul edilemez. Kanunun onaylanması ile Türkiye fiili olarak altına imza attığı uluslararası hukuk düzenini yok saymıştır" dedi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.