Türkiye ile Ermenistan’ın normalleşme sürecine HDP’den destek

Türkiye ile Ermenistan’ın normalleşme sürecine HDP’den destek
HDP’nin ekonomiden sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine destek verdi.

TİGRİS HABER- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Antalya’da düzenlenen diplomasi formunda bir araya geldi. Yapılan görüşmenin arından Çavuşoğlu ve Mirzoyan basına açıklamada bulundu.

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkileri normalleştirmek için bir süreç başlatıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Son derece verimli bir görüşme olduğunu, yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Malumunuz ilişkilerimizi normalleştirmek için bir süreç başlattık. Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip) Erdoğan ve (Ermenistan Başbakanı Nikol) Paşinyan'ın karşılıklı pozitif mesajlarından sonra özel temsilciler görevlendirdik." dedi.

Özel temsilcilerin, Moskova ve Viyana'da ilişkilerin tam normalleşmesini görüştüğünü anımsatan Çavuşoğlu, "Bugün biz de bunların üzerinden geçtik, değerlendirdik. Memnuniyetle söylemek isterim ki biz Güney Kafkasya'da istikrar ve barış için çaba sarf ediyoruz ve bu yöndeki çabalarımıza da her taraftan destek görüyoruz. Özellikle Türkiye ve Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. En son cumartesi günü Bakü'deydim ve Azerbaycan da bu süreci destekliyor." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, bölgedeki istikrar ve barışın herkesin yararına olduğunu belirterek, "Bu yönde adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu konuda Sayın Dışişleri Bakanı Ararat beyle de mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Görüşme hayırlı olsun

İki arasında yapılan ziyarete HDP’den destek geldi. HDP’nin ekonomiden sorumlu eş genel başkan yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Çavuşoğlu ve Mirzoyan arasında yapılan görüşmeye destek verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Paylan, “İki ülke arasında süren normalleşme sürecinin ilk üst düzey görüşmesini Antalya Diplomasi Forumu’nda gerçekleştirdi. Görüşme olumlu geçmiş, Hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum