Türkiye’de Reisi için 1 günlük yas ilan edildi

Türkiye’de Reisi için 1 günlük yas ilan edildi
Beştepe'de 3 saat süren Kabine'nin ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi için 1 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi için 1 günlük yas ilan edildiğini açıkladı: "Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık."

Konuşmasının devamında Türkiye'nin yıllardır katılmadığı Eurovision şarkı yarışmasını hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel cinsiyetsizleştirme projeleri ailelerimizi tehdit ediyor. Son on yıldır ülkemizi bu kepazelikten uzak tutarak ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi daha iyi anlıyoruz. Ailelerimizin ve aile değerlerimizin muhafazası bizim için vazgeçilmezdir" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız"

Dünyanın birçok bölgesinde toplumların yaşlandığına dikkati çeken Erdoğan, yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranlarının ve buna bağlı olarak hane başına düşen çocuk sayısının azaldığını söyledi.

Çocuk sahibi olmanın aileler için sürekli ertelenen bir durum haline geldiğine işaret eden Erdoğan, evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken, tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısının günden güne çoğaldığını söyledi.

Aile sıcaklığını tatmanın, ailenin koruyucu şemsiyesi altında büyümenin daha da zorlaştığını dile getiren Erdoğan, bu küresel trendden olumsuz etkilenildiğini vurguladı.

Bunun, geçen hafta açıklanan TÜİK verilerinde de görüldüğünü aktaran Erdoğan, TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistiklerinin endişe verici olduğunu ifade etti.

Erdoğan, 2001'de 2,38 olan doğurganlık hızının, 2023'te 1,51'e gerilediğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açık söylüyorum Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Mevcut durum ülkemiz için tolere edilebilir olmaktan çıkmıştır. Biz bu tabloyu gördüğümüz için biliyorsunuz sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Tavsiyemizden dolayı pek çok kez eleştiriye uğradık. Maalesef zaman, öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Şunu bir defa idrak etmemiz gerekiyor, nüfus, millet olarak en büyük gücümüzdür ve bunu korumak zorundayız. Önümüzdeki dönemde bu konuda daha kararlı olacağız."

"Uluslararası etkinliklerde normal bir insana rastlamak imkansız"

Sadece boşanma ve evlilikten uzaklaşma değil, küresel cinsiyetsizleştirme projelerinin de aileyi tehdit ettiğini belirten Erdoğan, çok uluslu şirketler, kurumlar ve belli başlı devletlerin cinsiyetsizleştirme projelerini alenen desteklediğini vurguladı.

Bu akımları fonlayanların amacının hak ve özgürlük olmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sapkın akımların meşrulaştırılmasına itiraz etmenin siyasi ve ekonomik maliyeti giderek yükseliyor. Küresel dayatmanın en bariz olduğu alanların başında cinsiyetsizleştirme politikaları geliyor. Bunun dünyada nasıl vahim boyutlara ulaştığına önceki hafta düzenlenen Eurovision yarışmasında bir kez daha şahit olduk.

Özgürlük maskesi altında rol model olarak gençlere takdim edilen tuhaf tiplerin, toplumsal yozlaşmanın truva atları olduğu açıktır. Bu tür uluslararası etkinliklerde giyimiyle, tavrıyla, sözleriyle normal bir insana rastlamak neredeyse imkansız hale geldi. Bunun bilinçli bir politika olduğu artık herkes tarafından kabul ediliyor. Türkiye'yi son 12 yıldır bu kepazelikten uzakta tutarak ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi daha iyi kavrıyoruz. Biz, aynı çizgide kalmaya devam edeceğiz."

"43 vagondan oluşan yardım treni gönderiyoruz"

Geçen hafta büyük bir sel felaketiyle sarsılan Afganistan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, Afgan halkıyla dayanışmalarını göstermek için ilk etapta bir kargo uçağı dolusu yardım malzemesini Afganistan'a gönderdiklerini söyledi.

Erdoğan, toplam 24 tonu bulan yardım malzemelerinin cuma günü Mezar-ı Şerif Havalimanı'na ulaştığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Şimdi de bölgeye 43 vagondan oluşan yardım treni gönderiyoruz. Afganistan 20. AFAD İyilik Trenimizin yüklemesi dün tamamlandı, gümrük işlemlerinden sonra inşallah yarın bölgeye sevk edeceğiz. İyilik Trenimize malzeme desteği veren tüm kurumlarımızı, vakıflarımızı, derneklerimizi, gönüllü kuruluşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Toplantımızın ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"Aile kültür emperyalizmine karşı en sağlam kalemiz"

Aileye değer veren, aile yaşantısını önemseyen, aileyi mukaddes sayan bir kültüre ve köklü geleneğe sahip olunduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnancımızın aileye atfettiği önem, Anayasa'mızın 41. maddesinde de yerini almıştır. Aile, Türk toplumunun temelidir tespitini yapan Anayasa'mız, devletin aileyi koruma görevlerini tek tek sıralamıştır. Alkol, içki, uyuşturucu gibi doğrudan insan sağlığını ve aileyi tehdit eden belalarla mücadeleden anne ve çocukların korunmasına kadar geniş bir yelpazede devletin sorumlulukları ayrıntılı bir şekilde ifade edilmiştir.

Ailelerimizin, aile yapımızın, aile değerlerimizin muhafazası bizim için vazgeçilmezdir. Aile, kültür emperyalizmine karşı en sağlam kalemizdir. Fakat son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahede ediyoruz. Kitle iletişim araçlarının ailevi değerleri göz ardı eden yayınları, ahlaki ve kültürel yozlaşma sürecini beraberinde getiriyor. Küreselleşmeyle birlikte çeşitlenen arızi durumlar, toplumun çekirdeği olan aileyi pek çok riskle yüz yüze bırakıyor."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.