Türkiye'nin en büyük Mahallesinde 40 muhtar adayı yarışıyor

Türkiye'nin en büyük Mahallesinde 40 muhtar adayı yarışıyor
151 bin 459 nüfusu ile Türkiye'nin kalabalık mahallesi olan Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 40 muhtar adayı yarışıyor.

TİGRİS HABER - 151 bin 459 nüfusu ile Türkiye'nin kalabalık mahallesi olan Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 40 muhtar adayı yarışıyor. Muhtar adaylarının sayısının 100'ü bulacağı iddia ediliyor. Vatandaşlar, mahallenin ilçe olması yönünde talepte bulunuyor.

En kalabalık mahalle unvanına devam etti

Bu yılda en kalabalık mahalle unvanını koruyan mahallede istekler ve talepler de değişiyor. Kimi vatandaşlar sosyal tesis, kütüphane isterken kimi vatandaşlar da hastane ve okul istiyor. İstihdamı artıracak çalışmaların yapılmasını da isteyen Bağcılar Sakinlerinin ortak talebi yoğun nüfusundan dolayı mahallenin ilçe olması.

Mahalle ilçe olsun

Mevcut Muhtar, Şeyhmus Şirdenli, Bağcılar Mahallesi için 40'a yakın kişinin adaylığını açıkladığını ifade ederek, bu sayının 100'lere çıkabileceğini söyledi. Mahallenin ilçe olmasını talep eden muhtar Şirdenli, 20 km'lik bir alanda yer alan mahallenin bir uçtan diğer uca gezdiğinde 3 Ayını aldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.