Türkiye'nin yöresel ürünleri sergileniyor

Türkiye'nin yöresel ürünleri sergileniyor
Sur ilçesinde Türkiye'nin 70 ilinden yaklaşık 200 çeşit ürünün bulunduğu "Yöresel Ürün Festivali" açıldı.

 

Merkez Sur ilçesinde yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen "Yöresel Ürün Festivali" başladı. Festival kapsamında açılan stantlarda, Türkiye'nin 70 ilinden yaklaşık 200 çeşit ürün yer alırken, festival 5 Ekim'e kadar sürecek.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde, Türkiye'nin farklı illerinin yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılıyor.

Yöresel Ürün Festivali Koordinatörü Tevfik Ender Bahar, birçok ilde bu festivali düzenlediklerini, farklı illerden getirdikleri yöresel ürünleri Diyarbakır halkına sunduklarına söyledi.

Diyarbakırlıların yöresel lezzetleri tatmalarını istediklerini dile getiren Bahar, kentte ilk kez bu festivali düzenlediklerini belirtti.

 

 

Festival kapsamında kente gelenlerin çok memnun olduğunu ifade eden Bahar, "Kimse tereddüt etmeden Diyarbakır'a gelip rahatlıkla gezebilir. Türkiye'nin birçok ilinden ürünlerimiz var. Diyarbakırlılar çok misafirperverler. Batıdan bakıldığı gibi değil. Diyarbakır'ı tanımış olduk. Alışverişten çok sohbet yapıyoruz. Gelen herkes çok memnun. Keşke sürekli yapılsa diye tepkiler aldık." diye konuştu.

Festival kapsamında açılan stantları gezen vatandaşlardan Muhammed Kardeş de festival ile Türkiye'nin farklı lezzetlerini tattıklarını, stantlarda daha önce görmedikleri ürünlerin de yer aldığını kaydetti.

"Siirt'in balı, Afyon'un sucuğunu, İzmit'in pişmaniyesini ve Maraş'ın biberini aldık. Farklı illerden gelen insanlarla sohbet etme imkanı bulduk." diyen Kardeş, farklı ürünlerin bir arada bulunmasının çok güzel olduğunu anlattı.

Kocaeli'nden festivale katılan Murat Katanalp ise Diyarbakırlılara taze ve sıcak pişmaniye hizmeti sunduklarını, ilk defa geldiği Diyarbakır'ı sevdiğini dile getirdi.

Katanalp, "Pişmaniyeye ilgi var, seviyorlar. Festivalde, her ilden gelen esnaf var. Tüm Diyarbakırlıları stantlara bekliyoruz." dedi.

Afyonkarahisar'dan gelen esnaf Uğur Korkun, festivalde doğal ürünler sattıklarını, yöresel lezzetlerin çok beğenildiğini anlattı.

 

 

 

Giresun'dan festivale katılan esnaf Hüseyin Şener de şöyle konuştu:

"Memnunuz, çok iyiyiz, ürünlerimize talep var. Diyarbakır'a gelmekten mutluyum. Askerliğimi de burada yapmıştım. Tekrar gelmek nasip oldu. Rahat ve huzur içinde alışveriş yapıyoruz. Festivali gezenler hep 'hoşgeldiniz, güzel oldu, ilk defa böyle bir fuar oldu' diyor."(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.