Türkiye'yi sarsan gribin nedeni soğuk değil

Türkiye'yi sarsan gribin nedeni soğuk değil
Halk salığı ve iç hastalıkları uzmanı Dr.M.Emin dinççağ: "Gribin nedeni soğuk değil, virüs adı verilen gözle görülmeyen mikroorganizmalardır"

 "Bu grip, kronik hastalığı olan yaşlı ve çocukların ölümüne yol açabilir"

Haber merkezi- Halk sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Gribin nedeni soğuk değil, ‘virüs’ adı verilen gözle görülmeyen mikroorganizmalardır" dedi. 
Bazı mevsim ve iklim koşullarınin, virüsün daha çabuk çoğalmasına neden olduğunu ifade eden Dr.Dinççağ, "O mevsim koşullarında, hastalığın insandan insana yayılması kolaylaşıyor. Solunum yolu hastalıklarında, ağız ve burun yüzeyinde, insanın hastalıklara karşı direncini sağlayan pek çok vücut koruyucu madde salınır ve solunum sistemine giren hava ve havadaki mikroplar Zararsız hale getirilir. ‘’dedi.

Son günlerde salgın yapan influenza virüsleri yanında rinovirüsler, parainfluenza virüslerinin yayıldığına dikkat çeken Dr. Ateş,’’ halsizlik, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, iştahsızlık gibi iş ve güç kaybına yol açan belirtileri ortaya çıkarabilir. Grip sonrası, sinüzitin alevlenmesi, bronşitin artması gibi yan etkiler da ortaya çıkabilir. Onun için grip bile olsa hekime görünmek ve tıbbi yardım almak çağın ve medeni insanın yapması gereken davranış biçimidir" şeklinde konuştu.
Grip etkeninin virüs olduğu için antibiyotiklerin fayda etmeyeceğini ileri süren Dr. M. Emin Dinççağ, "Ancak grip sonrası bakteriyel bir enfeksiyon ortaya çıktı ise hekimler antibiyotik tedavisi verebilirler. Vücut direncinin düşük olduğu, yaşlı, kronik hastalığı olan, ileri derecede astımı, kalp yetmezliği, kronik böbrek hastalığı, ciddi şeker hastalığı, kanser tedavisi görenlerde ve çok küçük çocuklarda grip öldürücü olabilir. Bunun için mutlaka risk grubunun hekim kontrolünde olması gereklidir" ifadelerine yer verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.