Turump’ın mektubu ve Türkiye’nin ABD heyeti ile görüşmelere etkisi

Turump’ın mektubu ve Türkiye’nin ABD heyeti ile görüşmelere etkisi
ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı ve içeriğinde kullandığı ifadeleriyle bir hayli sıkıntılı olan 9 Ekim tarihli mektubun ADB heyetinin Türkiye ziyaretine etkisi merek konusu.

ABD Başkanı Trump tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen 9 Ekim tarihli mektup, gündeminin birinci sırasına otururken, söz konusu mektubun ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başını çektiği ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin de içinde bulunduğu heyetin Türkiye ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

ABD merkezli Fox Business Network kanalından sunucu Trish Regan, Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği bir mektubu paylaştı. Mektubun Türkiye'nin Suriye'ye yönelik ‘Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığı 9 Ekim'de yazıldığı görülüyor.

Regan’ın Twitter üzerinden paylaştığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

''Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum.

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım''.

Beyaz Saray doğruladı

ABD basının Beyaz Saray muhabirleri, Beyaz Saray'ın söz konusu mektubu doğruladığını bildirdi.

Trump’ın mektubuna yanıt: “Barış Pınarı Harekatı’

CNN Türk’e konuşan kaynaklar ise mektuba yönelik olarak, “En net yanıtımız Barış Pınarı Harekatıdır, bu mektup reddedilerek çöpe atılmıştır’ derken, “9 Ekim’de yazılan bu mektup, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı ve bu mektuba verilmiş en net cevabın da 9 Ekim saat 16’da başlayan Barış Pınarı Harekatı olduğunu söylüyor ‘En net yanıtımız Barış Pınarı Harekatıdır, bu mektup reddedilerek çöpe atılmıştır’ ifadesini kullanıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.