Tuşba ‘Bedesten Çarşısı’ yatırımcısını bekliyor

Tuşba ‘Bedesten Çarşısı’ yatırımcısını bekliyor
Van Tuşba Belediyesi Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ‘Başarı Ödülü’ne layık görülen ‘Bedesten Çarşısı’ projesi hizmete girmek için gün sayıyor.

TİGRİS HABER - Tuşba’nın tarihi ve kültürel birikiminin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla ‘Bedesten Çarşısı’ projesinin tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Bedesten Çarşımız modern ve geleneksel mimarinin harmanladığı bir şekilde projelendirildi. Çarşımızda yer alacak dükkânlarda satışı yapılacak tüm ürünlerde tıpkı mimarisi gibi hem yöresel ürünleri hem de vatandaşlarımızın ihtiyacı olan tüm hizmetleri içerisinde barındıracaktır. Toplamda 2 bin 685 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 2 kattan oluşan çarşımızın alt katında yöresel ürün, hediyelik eşya, süt ve süt ürünleri, el sanatları, unlu mamuller ve giyim gibi dükkânlar yer alacak olup üst katında ise geleneksel Van kahvaltı salonu, restoran, kafeterya gibi yeme içme alanları bulunacaktır” dedi.

Tuşba’nın yarınları için el ele vererek gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Akman, “Bu meyanda projemize desteklerini sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve kardeş belediye olan Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Bununla birlikte projemize katma değer ve istihdam sağlamak üzere yakın zamanda kiralama ihalesi yapılacak olan Bedesten Çarşısı dükkan ve iş yerlerimiz için yatırımcılarımızı ilçemize yatırım yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.