Tutuklu ÇHD Başkanı: Hukuk devleti helvadan put yapmaya benzer

Tutuklu ÇHD Başkanı: Hukuk devleti helvadan put yapmaya benzer
DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 9'u tutuklu 22 Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatın yargılandığı davanın ilk duruşması ikinci gününde

İstanbul- ÇHD'li avukatların yargılandığı davanın ikinci gününde tüm arkadaşları adına toplu savunma yapan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, savunmada hukuk devleti tanımına değinerek, " Hukuk devleti fetişleştirilmiş bir terimdir. Hukuk devleti herkes için bir tapınç nesnesi haline gelmiş. Bir kutsal inek haline getirilmiş Hukuk devleti helvadan put yapmaya benzer. Acıktığınızda bu helvayı yersiniz. Putu helvadan yapanın tek amacı sadece acıkma duygusunu yerine getirmektir. Liberal burjuva devleti de acıktığında onu yemek için hukuk devleti inşa etmiştir. Dolayısı ile hukuk devleti vaatlerinin tamamı yalandır" dedi. 

DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 9'u tutuklu 22 Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatın yargılandığı yargılandığı davanın ilk duruşması ikinci gününde de Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında bulunan adliye binasında İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu avukatların tümü katılırken, tutuksuz avukatların ise 6'sı duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar duruşmaya girerken izleyiciler de "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganı attı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, İstanbul CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile çok sayıda avukat ve tutuklu yakınının izlediği duruşma, dün tüm avukatlar adına toplu savunmayı  ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı yaptı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.