Üç kent, yeni baro başkanlarını seçti

Üç kent, yeni baro başkanlarını seçti
Ankara, Diyarbakır ve Van barolarında seçim gerçekleşti. Ankara Barosu’nun yeni başkanı Mustafa Köroğlu olurken, Van Barosu Başkanlığı’na Sinan Özaraz seçildi. Diyarbakır Barosu Başkanı ise yeniden Nahit Eren.

TİGRİS HABER - Ankara Barosu 67’nci Olağan Genel Kurulu, ikinci gününde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde devam etti. Önceki gün gerçekleştirilen genel kurul toplantısının ardından dün sabah 09.00 itibarıyla oy verme işlemi başladı. 22 bin 62 kayıtlı avukatın bulunduğu Ankara Barosu’nda alana kurulan 54 sandıkta oy kullanan avukatlar, başkanlık, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegelerini belirlemek için oy kullandı. Oy verme işlemi 17.00’ye kadar devam etti. Mevcut baro başkanı Mehmet Eren Turan’ın yeniden aday olmadığı seçimlerde, Avukat Hakları Grubu’ndan (AHG) Hakan Gönenç, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan (ÖÇAV) Linda Sevinç Hocaoğulları ve Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan (DSA) Mustafa Köroğlu başkanlık için yarıştı.

Seçimde, 7 bin 416 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Mustafa Köroğlu, Ankara Barosu Başkanlığına seçildi.Genel kurulda, Hakan Gönenç 1804 oy, Linda Sevinç Hocaoğulları ise 1489 oy aldı.

Diyarbakır Barosu’nun 48’inci Genel Kurul toplantısının 2’inci gününde avukatlar yeni baro başkanını seçmek için oy kullandı. 2 bin 49 avukatın oy kullandığı seçim 09.00-17.00 saatleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi’nde yapıldı. Diyarbakır Barosu Başkanlığı için Baro Başkanı Nahit Eren yeniden aday olurken, Muhlis Oğurgül ve Cengiz Baysal başkanlık için yarıştı. Genel Kurul seçimlerinde başkan, 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 denetleme kurulu üyesi ve TBB delegeliği için oy kullanıldı. Seçim sonucunda Nahit Eren 2’nci kez Diyarbakır Barosu Başkanı seçildi.

Van Barosu’nun 28’inci Olağan Genel Kurulu da baronun Tahir Elçi Konferans Salonu’nda önceki gün erken saatlerde başladı. Binden fazla avukatın kayıtlı olduğu baroda 3 aday yarıştı. Seçim sonucunda Sinan Özaraz yeni başkan oldu. (BirGün/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.