Üç kentte yolsuzluğu protesto eylemlerine polis müdahalesi

Üç kentte yolsuzluğu protesto eylemlerine polis müdahalesi
Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon konuşmaların ortaya çıkmasının ardından binlerce yurttaş İstanbul, İzmir ve Ankara'da yolsuzlukları protesto etmek istedi.

HABERMERKEZİ  - Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon konuşmaların ortaya çıkmasının ardından binlerce yurttaş İstanbul, İzmir ve Ankara'da yolsuzlukları protesto etmek istedi. Her üç kentte de polisin sert müdahalesi ile karşılaşan protestocular ile polis arasındaki çatışmalar devam ediyor. 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından gündeme bomba gibi düşen Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon konuşmaları, yolsuzlukların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. İstanbul'da binlerce kişi, Kadıköy'de Altıyol Meydanı'nda toplandı, hükümeti istifaya çağırdı. Kitle AKP Kadıköy ilçe binasına yürüyüşe geçince, polis müdahalesine maruz kaldı. Kitleye polis, gaz bombası, tazyikli su, biber gazı, plastik mermi ile müdahale etti. Kadıköy'ün ara sokaklarına dağılan kitle polise, havai fişeklerle karşılık verdi. Kadıköy'ün ara sokaklarında çatışmalar devam ederken, bir kişinin gözünden yaralandığı ve bir ayakkabı dükkanına da gaz bombası atıldığı öğrenildi. 

İzmir'de müdahale 

İzmir'de de sivil toplum kuruluşları ve öğrenci dernekleri yolsuzlukları protesto etmek amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi Seyit Hastanesi önünde bir araya gelerek Basmane Meydanı'na doğru yürümek istedi. Polis yürüyüşe tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin herhangi bir uyarı yapmadan müdahale etmesi dikkat çekti. Çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. "Hükümet istifa", "Tayip Amerika'ya Fethullah'ın yanına", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan kitle ile polis arasındaki çatışmalar ara sokaklarda devam ediyor. 

Ankara'da da müdahale 

AKP hükümetinin yolsuzluk ve rüşvetini protesto etmek amacıyla yüzlerce kişi Kuğulu Park'ta toplandı. "Hırsız AKP", "Hükümet istifa", sloganlarıyla Tunalı Hilmi Caddesi'nden Kennedy Caddesine yürüyen yüzlerce kişiye Kennedy Caddesi'nde barikat kuran polis gaz bombaları, tazyikli su ve plastik mermi müdahale etti. Müdahale sonrası protestocular polise taşlarla karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan protestocular ile polis arasındaki çatışma yer yer devam ediyor. 

 

ist-kadikoy-mudahale1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.