Uçak biletleri 'uçtu': Tavan fiyat 1150

Uçak biletleri 'uçtu': Tavan fiyat 1150
İç hat uçak bileti ücretlerinde tek yön için tavan fiyatı bin 150 liraya yükseltildi.

TİGRİS HABER - İç hat uçak biletlerine bu yıl beşinci zam geldi. İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 lira olan tavan fiyatı, bin 150 liraya yükseltildi. Havayolu şirketleri de bugün itibariyle bilet fiyatlarını yeni tavan fiyata yükseltti.

Havayolu şirketleri, yakıta gelen zam ve maliyetlerdeki diğer artışları gerekçe göstererek iç hat bilet fiyatlarında tavan ücretin artırılmasını talep ediyordu. Tavan ücretinde son yapılan artışla birlikte 2022 yılında toplamda beşinci kez iç hat biletlerine fiyat farkı yansıtıldı. Tavan ücretinde sene başında 599 lira olarak belirlenen en yüksek bilet fiyatı, kademe kademe yükseltilirken, son olarak haziran ayında 999 liraya kadar çıktı. Yeni belirlenen tavan fiyatıyla havayolları yurtiçi uçuşlarda ekonomi sınıfı tek yön bilet fiyatını bin 150 lira olarak satışa sunmaya başladı.

Geçen yıl tavan ücret 499 liraydı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 lira olarak belirlenmişti. Tavan ücreti 2021 yılı sonunda ise 499 liraydı. İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulaması bulunmuyor. (Kaynak: Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.