Ukrayna Türkiye'yi By-Pass mı etti? Yeni tahıl koridoru anlaşması

Ukrayna Türkiye'yi By-Pass mı etti? Yeni tahıl koridoru anlaşması
Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın küresel gıda fiyatlarını dengelemek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da düzenlenen bir törende imzalanmıştı.

TİGRİS HABER - Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'na geri dönmemesi ve Karadeniz'deki limanlara yönelik saldırılarını artırması, Ukraynalı yetkilileri tahıl korudoru konusunda seçenekleri yeniden değerlendirmeye itti. Ukrayna, yeni bir atak ile tahıl ihracatını sürdürebilmek amacıyla Hırvatistan'daki limanları kullanmaya karar verdiğini açıkladı.

Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması, büyük bir umutla başlamış olsa da Rusya, anlaşmanın yerine getirilmediğini iddia ederek anlaşmayı geçen ay askıya aldığını açıkladı.

Anlaşmanın hemen ardından Rusya'nın Karadeniz'deki Ukrayna limanlarına yönelik saldırılarının artması, Ukrayna'yı alternatif yollar aramaya mecbur etti. DW Türkçe'ye göre Ukraynalı yetkililer, tahıl ihracatını Hırvatistan limanları üzerinden gerçekleştirmeye başladıklarını açıkladı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko, "şimdilik oldukça olumlu sonuçlar alıyoruz" şeklinde konuşurken, bu yeni ticaret yoluna duydukları minnettarlığı ifade etmekten kaçınmadı.

Ukraynalı yetkililer, bu ticaret yolunun gelecekte genişletilmesi olasılığına da odaklandıklarını vurgularken, lojistik rotasının savaş sonrası dönemde iki ülke arasındaki ticaret için kritik bir rol oynamaya devam edeceğine inanılıyor.

Sviridenko, şimdiye kadar Hırvatistan limanlarından kaç ton tahıl ihracatı yapıldığı konusunda ise bir bilgi paylaşmadı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.