Ulu Camide gerginlik

Ulu Camide gerginlik
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camide Cuma hutbesi sırasında gerginlik yaşandı.

İddiaya göre hutbeyi okuyan cami imamı Mehmet Emin Yaz, bombalı saldırılar nedeniyle PKK’yi eleştirdi. İmam Yaz’ın eleştirileri devam ederken bir kişi söylenenlere tepki gösterince ortalık karıştı. Dışarı çıkan ve ismi öğrenilemeyen kişi linç edilmek istendi, polis şahsı güçlükle kurtardı.
Diyarbakır Ulu Cami İmamı Mehmet Sait Yaz tarafından okunan Cuma Hutbesi'nde, PKK'ye tepki gösterildi, saldırılar kınandı. Cami imamı Yaz tarafından okunan hutbede; "Çocukları, kadınları öldürenlere lanet olsun, Allah onları kahretsin. Bombalı araçları patlatanlara lanet olsun, Allah kahretsin" dedi. 
LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

PKK'nin saldırılarının kınadığı cami imamına tepki gösteren bir şahıs camiyi terk etti. PKK'yi savunduğu iddia edilen genç cami cemaati tarafından linç edilmek istendi. Burnu kanayan genç polis tarafından vatandaşın elinden zor kurtarılarak, olay yerinden uzaklaştırıldı. Polis grubu dağıtmak için tazyikli su kullandı. 
 

Ulu Camii önünde yaşanan gerginliğin yatışmasının ardından cemaat Cuma namazına devam etti. Cuma namazı bittikten sonra toplanan kalabalık tekbirler getirerek olayı kınadı. Ulu Cami önünde basın açıklaması da yapmak isteyen İslami STK’lar, polisin uyarısı ile açıklama yapmadan dağıldılar.

TERÖRE  LANET MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ
 

Diyarbakır Ulu Cami'de namaz çıkışı bir kısım Sivil Toplum Örgütü (STÖ) tarafından teröre lanet mitingi yapılacaktı. Diyarbakır Valiliği OHAL kanunları kapsamında, açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandı için miting iptal edildi. (Haber Merkezi)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.