Ulu Camii restore edildi

Ulu Camii restore edildi
Tarihi Ulu Caminin restorasyonu tamamlandı, diğer tarihi eserler için ise restorasyon çalışmaları sürüyor.

Sur’da zarar gören tarihi eserlerin restorasyonuna ilişkin gazetemize konuşan Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Tarihi Ulu Cami’deki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Sur’da meydana gelen çatışmalarda 13 tarihi eserin zarar gördüğünü belirten Evsen, “İki yıl içerisinde Sur’da zarar gören bütün tarihi eserlerimizin restorasyonu yapılmış olacak. Çünkü bazı eserlerimiz, Fatih Paşa Camii ve bazı Kiliselerimiz çok zarar görmüştü ve bunların restorasyonu bir yıl sonrasına sarkabilir” dedi.

Sur’daki çatışmalı ortamdan zarar gören tarihi yapıların restorasyon çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, şunları söyledi: “Tarihi Ulu Camiindeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Sur’da bulunan 13 tarihi eserimiz zarar görmüştü. Bütün bu zarar gören eserimizin restorasyonu için ihaleler tamamlandı. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Bazı eserlerimizin bu yıl bazılarının ise gelecek restorasyon çalışmaları tamamlanacaktır. İki yıl içerisinde Sur’da zarar gören bütün tarihi eserlerimizin restorasyonu yapılmış olacaktır. Çünkü bazı eserlerimiz, Fatih Paşa Camii ve bazı Kiliselerimiz çok zarar görmüştür ve bu eserlerimizin restorasyonu bir yıl sonrasına sarkabilir.”

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.