Umutlar Amedspor’a bağlandı

Umutlar Amedspor’a bağlandı
Amedspor, deplasman yasaklarını protesto etmek için sahaya çıkmadığı Sivas Belediye maçıyla ilgili TFF tarafından verilen kararların yarattığı hasarı yarınki Tuzlaspor maçını kazanarak telafi etmek istiyor.

Amedspor, deplasman yasaklarını protesto etmek için sahaya çıkmadığı Sivas Belediye maçıyla ilgili TFF tarafından verilen kararların yarattığı hasarı yarınki Tuzlaspor maçını kazanarak telafi etmek istiyor. Seyrantepe Stadı’nda saat 13.00’da başlayacak maçta tek hedef 3 puan.

Tuzlaspor’un deplasman karnesi sıfır

Amedspor’da sakatlığı geçen Timur Kosovalı’nın yarınki maçta oynaması bekleniyor. Amedspor, bu sezon kendi sahasında oynadığı 10 maçta 3 galibiyet,4 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 13 puan topladı, 13 gol atıp kalesinde de 13 gol gördü.

Tuzlaspor’un ise ilginç bir deplasman karnesi var. İstanbul ekibi, bu sezon oynadığı 10 deplasman maçını da kaybederek hiç puan alamazken, sadece 4 gol atıp kalesinde tam 26 gol gördü.               

Murat yılmaz, amedspor’a karşı

Tuzlaspor, devre arasında ve geçen hafta kadrosuna yaptığı önemli takviyelerle dikkat çekti. Sezonun ilk yarısında Amedspor’da oynayan ve takımın en golcü iki futbolcusundan biri olan Murat Yılmaz transferin son gününde Tuzlaspor’a transfer oldu.

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Amedspor, 3-1 geriden gelip 4-3 kazanmıştı. Bu maçın son dakikasında Tuzlaspor penaltı kaçırmıştı.

‘Stadı doldurup 90 dakika boyunca susmamalıyız’

2.Lig Kırmızı Grup’ta 3 puanı silindiği için 20 puana düşen Amedspor, kendisini 6 puan geriden takip eden Tuzlaspor’u yenerek yeniden rahat nefes almak istiyor. Takımda sakat ve cezalı futbolcu yok. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda tüm taraftarlardan bu zorlu süreçte tribünlere gelerek takıma destek vermeleri istendi.

Öte taraftan Amedspor Direniş Taraftar Gurubu tarafından dün akşam saatlerinde bir halk toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda, takıma verilen cezalar, TFF’nin ayrımcı tutumları, STK’lara ve yerel basına dair eleştirilerde bulunuldu. Yapılan eleştirilerin ortak noktası ise “Amedspor’a görmezden geliyorlar” şeklinde özetlendi.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Direniş Taraftar Gurubu, Sivas Belediyespor maçının ardından verilen cezalar üzerinde durarak gelecek deplasman maçlarında takımın izlemesi gereken tavırlar ele alındı.

Deplasman maçlarında rakip takımların stadı doldurup 90 dk boyunca susmadıklarını bildiren taraftarlar, Tuzlaspor maçının önemine vurgu yaparak Tüm Diyarbakır halkına yarınki maça gelmeleri yönünde çağrılar yapıldı.

Puan kaybına telafisi olmayan Amedspor’un Seyrantepe’deki bu önemli mücadelesini Eskişehir bölgesi hakemi Semih Kurt yönetecek.

SPOR SERVİS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.