Üniversite lojmanlarına bomba düştü!

Üniversite lojmanlarına bomba düştü!
Diyarbakır’da Silvan yolu üzerinde bulunan ve akademisyenlerin oturduğu Dicle Üniversitesi lojmanlarının çatı kısmına nereden geldiği belli olamayan bir cisim düştü. Patlama nedeniyle ölen ve yaralanan olmazken, çatıda hasar meydana geldi.

Önceki gün Diyarbakır Merkez Sur İlçesi’nde günlerdir yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar devam ederken, Silvan yolu üzerinden bulunan Dicle Üniversitesi Lojmanlarının çatı kısmında patlama yaşandı. Önceki gün üniversite personeli ve akademisyenlerin yoğunluklu olarak kaldığı binanın çatı kısmında yaşanan patlama büyük paniğe neden oldu. Roket yada havan topunun neden olduğu tahmin edilen patlayıcının akademisyenlerin kaldığı eve isabet etmemesi büyük bir faciayı önledi.  

lojman-arsiv-(2).jpg

Çatıda büyük bir hasara neden olan patlamanın ardından görevliler polise haber verdi. Bölgeye gelen ekipler inceleme yaptıktan sonra ayrılırken, patlayıcının havan yada roket olma olasılığı üzerinde duruluyor.

lojman-arsiv-(3).jpg

Üniversite yönetiminin de teyit ettiği patlama ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Yetkililer, can kaybının olmayışından mutlu olduklarını belirterek, patlamanın ne tür cisimden kaynaklandığını bilmediklerini söylediler.

 

İlyas AKENGİN/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.