Üniversite yönetiminden “Beyin göçü” açıklaması

Üniversite yönetiminden “Beyin göçü” açıklaması
Dicle Üniversitesi, gazetemizin “Göç Üniversitesi” başlığıyla gündeme getirdiği üniversitedeki beyin göçüyle ilgili açıklama yaparak ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tigris Haber - Açıklamada, iddia edildiği gibi akademik personel alımlarında her hangi bir kayırma ve yasalara aykırı işlemlerin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Alan ve imkan olarak bölgenin en büyük üniversitesi konumundaki Dicle Üniversitesi’nde yönetimden kaynaklanan yanlış uygulamaların beyin göçüne neden olduğu yönündeki iddialar ve bu iddiaları gündeme taşıyan 5 Aralık 2018 tarihindeki haberimiz üzerine üniversite yönetimi hukukçular aracılığıyla açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Dicle Üniversitesi’nde 5 yılını doldurmuş ve profesörlük bekleyen, doçent unvanını aldığı halde kadro alamayan ve doktorasını bitirdiği halde kadro bekleyen 300’den fazla akademisyen bulunduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

“Kayırma söz konusu değil”

Üniversite yönetiminin açıklamasında, üniversitede yıllardır süre gelen uygulamaların köklü değişikliklere uğraması, mevcut yönetime yakınlık gösterenlere ayrımcılık yapılması, üniversitede yıllardır emek veren, akademisyenliği hakkıyla eda edenlere hakkının verilmemesi gibi uygulamaların söz konusu olmadığına dikkat çekilerek akademik personel süreçlerinin şeffaf ve yasalara uygun şekilde yapıldığı, iddia edildiği gibi akademik personel alımlarında her hangi bir kayırma ve yasalara aykırı işlemlerin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca akademik personel alımlarında mağduriyet yaşanmaması için özverili ve titiz bir tutum sergilendiği de dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.