Üniversiteli gençler yurt ve ev telaşında

Üniversiteli gençler yurt ve ev telaşında
Üniversite tercih sonuçlarının ardından, hayali gerçekleşen adaylar yurt ve ev bulma telaşına girdi.

Diyarbakır’da yurt sorunu çözülüyor

Üniversite tercih sonuçlarının ardından, hayali gerçekleşen adaylar yurt ve ev bulma telaşına girdi. Geçtiğimiz yıl bir yurdun yıkım tehlikesi nedeniyle boşaltılması çok sayıda öğrenciyi açıkta bıraktı. KYK Müdürü, kimsenin açıkta kalmaması için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.  

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl Ziya Gökalp Kız Öğrenci Yurdu, yıkım tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. Yurt’un boşlatılması nedeniyle öğrencilerin bir bölümü açıkta kaldı. Aileler ve öğrenciler, yeni eğitim yılı başlamadan sorunun çözümünü istiyor.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan KYK Müdürü Mehmet Demir, Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu’nun yıkım tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını hatırlatarak, “Bu yurdumuzun yeniden yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Kasım ayında projesini tamamlayıp çalışmalara başlanacak. 800 öğrencinin yedekte olduğu iddiası doğru değil. Kız öğrenci yurdunda sadece 200 yedek bulunuyor. Bu öğrencilerimizi de en kısa sürede yerleştireceğiz. Ziya Gökalp Öğrenci Yurdumuzu ise 2021 yılında açmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu arada Ziya Gökalp Kız Öğrenci Yurdu, geçtiğimiz yıl Dicle Üniversitesi'ndeki görevlilerin yaptığı inceleme sonucu yıkılma tehlikesi raporu verilmiş, rapor üzerine yurt görevlileri, öğrencileri tahliye etmişti. Yurttan çıkarılan öğrenciler, kentteki başka yurtlara yerleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.