Ünlü sanatçı kılığında sergi düzenlediler

Ünlü sanatçı kılığında sergi düzenlediler
Batman’ın Kozluk ilçesinde minik öğrencilerin dünyaca ünlü ressamların kılığına girerek düzenlediği resim sergisi yoğun ilgi gördü.

TİGRİS HABER - İlçede bulunan Selahattin Eyyubi İlkokulunda öğretmenler tarafından dünyaca ünlü ressamların tanıtıldığı resim sergisi yapıldı. Sergide, Osmanlı döneminde yaşamış ünlü Türk ressamlar ve dünyaca ünlü ressamların eserleri farklı tekniklerle çizilerek öğrenciler tarafından canlandırıldı.


Selahattin Eyyubi İlkokulu olarak bir yıl önce serginin planlamasının yapıldığını ifade eden sınıf öğretmeni Zeynep Gündüzoğlu, "Okulumuzda eğitim gören üçüncü sınıf öğrencilerimiz tarafından ressamlara ait eserleri yaptırdık. Sergide Pablo Picasso, Salvador Dali, Fridakahlo, Monet ve Osmanlı döneminde yaşamış Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Şeker Ahmet Paşa, gibi ünlü isimlerin eserlerini öğrencilerimizi onların kılığın sokarak sergimizi hazırladık. Bu sergideki öncelikli amacımız öğrencilerimizin özgüvenlerini geliştirmek, resim ile ilgili bildiğimiz tüm teknikleri onlara öğreterek dünya ressamlarını, Osmanlı ressamlarını ve onların eserlerini tanıtmaktır” dedi.


Sergide farklı ressamların farklı eserlerini yorumlayarak yer verdiklerini dile getiren sınıf öğretmeni Damla Demirli, "Eserlerimize farklı çalışma tekniklerine yer verdik. Çizme, sulu boya, kuru boya ve pastel boya kullanarak çeşitli etkinlikler hazırladık. Farklı farklı ressamların eserlerini farklı şekilde yorumlayarak hazırlandık” ifadelerini kullandı.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.