Urfa Cezaevi'nde 64 yaşındaki hasta tutuklu öldü

Urfa Cezaevi'nde 64 yaşındaki hasta tutuklu öldü
Urfa Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu Emine Aslan Aydoğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Aydoğan'ın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi talebiyle başvuru yapıldığı da belirtildi.

Urfa T Tipi 2 Nolu Cezaevi'nde bulunan 64 yaşındaki Emine Aslan Aydoğan, Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 16 aydır tutuklu olan Aydoğan'ın böbreğinde tümör olduğu için 10 gün içinde 4 kere ameliyat edildiği ve 10 gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Durumu kötüleşen Aydoğan'ın bu sabah yaşamını yitirdiği bilgisi ailesine ulaştırıldı.

 Aydoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Viranşehir ilçe yöneticiliği yaptığı 2018 yılında, üzerinde gizli tanık ifadesi olduğu gerekçesi ile yargılandığı davadan "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 8 yıl 7 ay hapis cezası aldığı belirtildi. 16 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinde görme sorunu, safra kesesi rahatsızlığı ve böbrek tümörü hastalıklarını taşıyan Aydoğan'ın ailesinin tedavisinin yapılması ve tahliye edilmesi için Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi'ne ve İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi'ne başvuruda bulundukları öğrenildi.

 Yaşamını yitiren Aydoğan'nın cenazesi Urfa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işleminden sonra cenazeyi alacak olan ailenin defin için Viranşehir'e götüreceği belirtildi. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.