Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm”

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm”
Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla depreme dayanıksız binaların dönüştürüldüğü kentsel dönüşüm faaliyetleri devam ediyor.

TİGRİS HABER - Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hız kesmeden yürütülen ve depreme dayanıksız binaların dönüştürüldüğü kentsel dönüşüm faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Yavuztürk Mahallesi’nde geliştirilen kentsel dönüşüm projesinin temel atımı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla, 15 Haziran Perşembe günü gerçekleşti.

Hilmi Türkmen temel atma törenindeki konuşmasında “Depremden kaçamayız ama depreme hazırlıklı binalar yapabiliriz. Depremi yok etmek mümkün değil ama hasarını, zararını, kaybını azaltmak mümkün. Üsküdar’da imarla ilgili sorun yok, kentsel dönüşüm daha çok hız kazanacak” dedi.

“Mahallemizi baştan sona yenileyeceğiz”

Kentsel dönüşümde taşınma için 10 bin 500 TL’nin yanında ayda 5 bin 250 TL kira desteği ödeneceğini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları kaydetti: “Yavuztürk’te önümüzdeki 5 yıl bu bölgenin çoğu şantiye haline dönüşecek. Bu konuda daha keskin adımlar atılacak. Bu güzel mahallemizde depreme dayanıklı binalarımızın olması lazım. Burada devlet millet birlikte çalışacağız. Mart, Nisan, Mayıs 2024’te burada anahtar tesliminde de inşallah birlikte oluruz. Parseli boşalttığınızda yapmak bizden. Sizden istirhamım bu işi gündeminize alın. Evinizi biz yapacağız, para istemiyoruz. Yeter ki ev bulup çıkın, gerisi bizden. Bu güzel mahallemizi baştan sona yenileyeceğiz. “dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.