Üst geçit yerine ‘Ölüm Geçişi’ni tercih ediyorlar

Üst geçit yerine ‘Ölüm Geçişi’ni tercih ediyorlar
Diyarbakır’da, araç trafiğinin en yoğun olduğu kent merkezinden Şanlıurfa Karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, 20 metre ilerideki üst geçit yerine orta refüjde kesilen demir korkulukları kullanıyor.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ve Bağlar İlçeleri arasında sınır olan Uluslararası Şanlıurfa Karayolunda yıllardır yayaların tehlikeli geçişleri yaşanıyor.

Kayapınar’dan, Bağlar’a geçiş yapan yayalar, 20 metre ilerideki üst geçit yerine orta refüjde kırılan demir korkulukların kırılan bölümünü kullanmaları, beraberinde ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor.

ust-gecit-olum-yolu-baglar-1.jpg

Canlarını hiçe sayan vatandaşların ‘ölüm geçişi’ yolunu yıllardır kullandıkları öğrenilirken, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait yoldaki demir korkulukların onarılmaması tepkiye yol açtı.

Geçenler arasında yaşlılar da var

Birçok ölümlü kazanın yaşandığı bölgeden geçenler arasında kadınlar ve yaşlılarda var. Bazı vatandaşlar, araç geçişlerinin seyreldiği anda hızla koşarak yolun karşısına geçmeye çalışırken, bazıları da yüksek tonajlı araçların kullandığı yolda yürüyüşe çıkar gibi yol boyunca yürümeye devam ettiği görüldü.

ust-gecit-olum-yolu-baglar-2.jpg

Kestirme yol…

Tehlikeli olduğunu bilmesine rağmen yolu kullandıklarını belirten vatandaşlar, “Üst geçit çok uzun, ekstra vakit gerekiyor. Tehlikeli ama burası daha kestirme. O yüzden bu yolu kullanmayı tercih ediyoruz” diye konuştu.

Üst geçit kullanılmalı

Bu duruma tepki gösteren Vatandaşlar ise, “Her gün bu yolda kaza oluyor. Bu üst geçitten çoğu zaman geçiyoruz ve her defasında insanların araç trafiği arasında karşıya geçemeye çalıştıklarını görüyorum. Bu üst geçit kimin için ve niçin yapılmış? Süs olsun diye yapılmış, tabi ki de hayır! İnsanlar daha rahat ve güvenli bir şekilde karşıya geçebilmek için yapılmış. Peki, neden kullanıyoruz. İnanın eğer bu üst geçitler yapılmamış olsaydı, toplanıp ‘üst geçit istiyoruz’ diye eylem yaparlardı.

ust-gecit-olum-yolu-baglar-3.jpg

Ben bu kişilerin üst geçidi kullanmayarak orta refüjde kesilen demir korkulukların arasından karşıya geçmelerine anlam veremiyorum. İnsanlar canlarını bu kadar ucuz görmemeli, bu kadar duyarsız davranmamalıdır. Buradan yaşlılar bile geçiyor, büyüklerimiz biz gençlere böyle mi örnek olacak? Bu şekilde karşıya geçerek hem kendi canlarını hem de sürücüleri tehlikeye atanlara cezai işlem uygulanması lazım, yoksa üst geçidi kullanmayı öğrenemeyeceğiz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.