Uzaktan eğitim 23 Mart'ta başlıyor

Uzaktan eğitim 23 Mart'ta başlıyor
Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, imkana sahip üniversitelerde uzaktan eğitim sürecinin 23 Mart'ta başlayacağını duyurdu.

Korona virüsü sebebiyle üniversitelerde eğitime 3 hafta ara verilmesi sonrasında uzaktan eğitim sürecine ilişkin ilk açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç “23 Mart’ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart’ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır” dedi.

123 üniversitede Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bulunduğunu açıklayan Saraç, “Önümüzdeki haftadan itibaren talep etmeleri halinde sistemdeki bütün öğretim elemanlarına eğiticilerin eğitimi olarak da adlandırabileceğimiz ‘Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme’ dersi ve yetkinliğinin dijital imkanlarla verilmesi konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır” diye konuştu.

Televizyondan da yayınlanacak

Saraç, üniversitelerde vizelerin online yapılması konusunda her üniversitenin bu kararı kendisinin vermesinin doğru olacağını belirtti.

Saraç, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından YÖK’e bir kanal tahsis edileceğini ve kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin hedef aldığı ortak dersler yayınlanacağını ifade etti. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.