Uzmandan Altın için"Hazırlığa Başlayın" uyarısı ! neler olacak?

Uzmandan Altın için"Hazırlığa Başlayın" uyarısı !  neler olacak?
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yeni yılın ilk çeyreği itibarıyla altın fiyatlarında sert yükselişlerin yaşanacağını belirtti.

Memiş, geçtiğimiz hafta yaşanan geri çekilmelerin tersine döneceğini belirterek, yatırımını emtia tarafında tutan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle birikimini TL olarak muhafaza etmek istemeyen vatandaşların ilk durağı, her dönemin 'güvenli limanı' olarak bilinen altın olmakta.

gold8.jpg

2023 yılında dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle gram altın/TL fiyatlarında önemli bir getiri yaşanmış olsa da, altın alternatif yatırım araçlarına karşı beklenilen performansı gösteremeyerek yatırımcısında hayal kırıklığına neden oldu.

gold2.jpg

2024'TE FAİZ ARTIRIMLARI DURACAK, ALTIN UÇUŞA GEÇECEK

Altın fiyatlarındaki yükselişin baskılanmasının en önemli gerekçesi olarak, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikaları gösterilirken, Fed'in faiz artırımlarına son vermesiyle birlikte 2024 yılında altın fiyatlarında tarihi seviyeler için hazırlıklar hız kazandı.

Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan ve altın yatırımlarına yönelik analizleri ile milyonların takip ettiği ekonomist İslam Memiş, ons altın fiyatlarında yaşanacak tarihi gelişmeler öncesi yatırımcılara "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu.

Memiş, ons kaynaklı yükselişlerin gram altın fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek, şu uyarılarda bulundu:

"ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI SUNUYOR"

Ons altın 2045 dolar seviyelerinden kapanış yaptı. Dolar endeksinde yaşanan bu hızlı yükselişin ardından 2030 dolar destek seviyesinin aşağısı kırılmıştı.

Teknik olarak 2030-2070 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğiz. Düşüşler kalıcı değil, ons altın tarafında hedefimiz 2150 dolar seviyesi. Bu nedenle düşüşlerin bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi oldukça önemli olacaktır.

Gram altın/TL fiyatı ekranlarda 1970 TL seviyesinde ama yine 100 liralık bir makas aralığı var serbest piyasalarda. Gram altın şu an itibarıyla 2060 lira seviyelerinden alıcı buluyor. Ekran fiyatları ile serbest piyasa arasındaki 100 TL'yi bulan makası mutlaka dikkate almak gerekiyor.

"GRAM ALTIN MART AYINDA 2200 LİRAYI GEÇECEK"

Gram altın için yılın ilk çeyreğinde 2150-2200 lirayı takip edeceğiz. Düşüşleri bir alım fırsatı olarak gördüğümü söylemiştim, yukarı yönlü hareketler altın tarafında devam edecek bu yüzden her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz.

Elinde altın bulunduran yatırımcılarımıza uyarım, şu anda satış için çok erken. Yeni zirveler gelecektir. Ev alacaksınız, araba alacaksınız o yüzden nakite ihtiyacınız varsa ayrı bir konu ancak yatırım amaçlı şu anda altın satmayın.(HALK TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.