Vali, çeltik hasadına katıldı

Vali, çeltik hasadına katıldı
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ çeltiği hasadına katıldı.

TİGRİS HABER - Çınar ilçesi Yarımkaş mahallesinde yetiştirilen tescilli Karacadağ pirincinin hasadına katılan Vali Su, biçerdöver ve orakla çeltik hasadı yaptı. Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da tarım sektörünün önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın hububat üretiminde Türkiye’de ilk beşe girdiğini belirten Vali Su, Karacadağ’a özgü pirincin hasadını yaptıklarını ifade etti.

karacadag-celtik-hasadi-1.jpeg5 bin ton rekolte bekleniyor

Karacadağ pirincinin 1992 yılında tescillendiğini ve 2018 yılında coğrafi işaret aldığını anımsatan Vali Su, şöyle konuştu: “Karacadağ pirincinin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi için ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2021 yılında 96 ton, 2022 yılında 50 ton, bu yıl ise 169 ton çeltik tohumu üreticilere dağıttık. Bu yıl Karacadağ pirincinde 5 bin ton rekolte bekliyoruz.”

karacadag-celtik-hasadi-3.jpegKaracadağ pirincinin farklı bir aromaya sahip olduğunu ve bölgede sevilerek tüketildiğini dile getiren Vali Su, çiftçilere bundan sonrada desteklerini sürdüreceklerini aktardı. Hasadın ardından Vali Ali İhsan Su, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. (Büyükşeihr basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.