Vali Güzeloğlu: 44 bombalı saldırı engellendi

Vali Güzeloğlu: 44 bombalı saldırı engellendi
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2017 yılında gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgileri paylaştı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2017 yılında güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Değerlendirme toplantısına Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra 7. Kolordu Komutanı, İl Emniyet Müdürü, MİT Bölge Başkanı ve İl Jandarma Komutanı katıldı.

Vali Güzeloğlu, 2017 yılında terörle mücadele alanında yapılan operasyonlarda büyük başarılar elde edildiğini belirterek, “2016 yılında 973 olan operasyon sayısı 2017 yılında % 378’lik bir artışla 3 bin 677’ye ulaşmıştır. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2017 yılı içerisinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; 187 adet uzun namlulu silah, 9 adet PKMS bixi makineli tüfek, 17 adet roketatar silahı, 1 adet SA-18 grouse füze, 1 adet doçka uçaksavar silahı, 1 adet 60 mm’lik havan, 1 adet lav silahı, 48 adet tabanca, 39 adet av tüfeği, 188 adet el bombası ele geçirildi.

44 bombalı araç ele geçirildi

2017 yılı içerisinde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen olaylarda 72’si ölü, 19’u sağ ve 5’i teslim olmak üzere toplam 96 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca bu operasyonlarda teröristlerce kullanılan 280 sığınak, 50 adet doğal mağara ve 21 avcı boy çukuru tespit edilmeye müteakip tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. BTÖ mensuplarınca, yağmalanma sonrasında bombalı araç saldırısı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen 44 motorlu taşıt ele geçirilmiştir” bilgisi verildi.

FETÖ’yle Etkin ve Kararlı Mücadeleye Devam Edildi’

FETÖ ile mücadele konusunda yapılan operasyonları da açıklayana Vali Güzeloğlu, “2017 yılı içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili yapılan idari soruşturmalar kapsamında ilimiz kurumlarından toplam 639 personel hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış, yıl içerisinde 444 personel kamu görevinden ihraç edilmiştir. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ardından devletimizi ele geçirmeye çalışan FETÖ’nün şer odaklarına karşı günümüze kadar yapılan mücadele kapsamında ilimiz kurumlarından; FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili yapılan idari soruşturmalar kapsamında 3 bin 267 personel hakkında idari işlem yapılmış, bunlardan 2 bin 301 personel kamu görevinden ihraç edilmiş, 966 personelin ise idari soruşturmaları halen devam etmekte olup görevden uzaklaştırma tedbirleri devam etmektedir.

‘PKK ve FETÖ’nün Finans Kaynakları Kurutuldu’

İl Jandarma Komutanlığımız tarafından düzenlenen bir operasyonda etkisiz hale getirilen (3) teröristin üzerinden elde edilen örgütsel dokümanların incelenmesi neticesinde; PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca, “Terörizmin Finansmanı” bağlamında,  insan gücü, silah, mühimmat, erzak, yaşam ve giyim malzemelerinin temini ile terörist eylemlerinin gerçekleştirilebilmesi maksadıyla, bazı şahıs ve şirketlerden 9 milyon 124 bin TL, 474 bin 900 Dolar ve 50 bin Avro para alınması ya da anılan şahıs ve şirketlerce PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yardımda bulunulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, davet edilerek çağırılan (65) şahıs/şirket şüphelisinden (14) kişi tutuklanmış, (11)’i adli kontrol şartıyla olmak üzere (51) şahıs serbest bırakılmıştır.

Ayrıca PKK’nın finans kaynaklarıyla ile mücadele kapsamında 5 şirketin FETÖ’nün finans kaynaklarıyla mücadele kapsamında da 11 şirketin mal varlıkları ile şirket yönetimlerine denetim kayyumu atanması sonrasında, “Terörizmin Finansmanı’nın Önlenmesi” konusunda etkili ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir” bilgisini verdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.