Vali Güzeloğlu: Bir amacımız var, oraya doğru adım adım yaklaşıyoruz

Vali Güzeloğlu: Bir amacımız var, oraya doğru adım adım yaklaşıyoruz
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi’ni ziyaret ederek eğitim gören çocuklara çanta, kitap ve kırtasiye malzemesi hediye etti.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi’ni ziyaret etti. Güzeloğlu ve eşi, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Güzeloğlu ve eşine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz ve daire başkanları eşlik etti.

diyarbakir-bilgievi-(5).jpg

Bilgi Evi’ndeki sınıfları gezen ve öğrencilerle bir araya gelen  Güzeloğlu ve eşi, çocuklara çanta, kitap ve kırtasiye malzemesi hediye etti. Öğrencilerin kendilerinden taleplerinin olup olmadığını da soran Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korusu’nun müzik dinletisini diledi. Miniklerle birlikte türkü söyleyen Güzeloğlu, performanslarından dolayı çocukları tebrik etti. Eğitim gören öğrencilerin velileri ile de görüşen Güzeloğlu çifti, velilerle sohbet ederek görüş ve önerilerini dinledi.

diyarbakir-bilgievi-(2).jpg

"Bir amacımız var, oraya doğru da adım adım yaklaşıyoruz"

Ziyaretin ardından açıklama yapan Güzeloğlu, “Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Bilgi Evi’nde binlerce çocuğumuzun mutluluğuna ben de ortak olmaktan ve onlarla birlikte bu duyguları yaşamaktan büyük bir mutluluk duydum. Sosyal belediyecilik anlamında kentin her köşesine, her kişisine dokunmak özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızdan başlayarak onları mutlu kılmak ve geleceğe hazırlamak öncelikli ve temel sorumluluğumuz. Her birisi bir değer olan geleceğimiz, güvencemiz ve güzelliğimiz olan çocuklarımızın gerek okulda ve derslerinde başarılı olmaları gerekse biraz önce beraber gezdiğimiz gibi kültürün, sanatın, bilimin her alanında eğilim ve yönelimlerine uygun bu kurslarla kendi geleceklerine hazırlanmaları temel önceliğimiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ne yazık ki kapatılan buradaki etkinlikleri ve buradaki kazanımları yok sayan bir anlayıştan sonra göreve başladığımızda tekrar çocuklarımızın bu bilgi evleri ile buluşması her birisinin yarı kalan eğitimlerinde ve destek kursları dahil müzik, kültür, sanat, satranç gibi temel olarak her birisini geleceğe hazırlayacak ve mutlu kılacak bütün kurslarda çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bugün 10 bini aşkın çocuğumuzun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgi Evlerinde bu kurslarda buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çoğunun kurslarımıza gelmesi tekrar dönmesinde ulaşım hizmetini ücretsiz karşılıyoruz. Sizlerin de biraz önce gördüğünüz gibi temel beceri bilgi kitaplarını, materyallerini, çantalarını onları ücretsiz sunuyoruz. Anne ve babalarımızın özellikle çocuklarıyla hem ilgilenmeleri hem de onları sahiplenmeleri anlamında onlara dönük yetişkin ebeveyn eğitim kursları planlıyoruz. Bir amacımız var, oraya doğru da adım adım yaklaşıyoruz. Mutlu birey, mutlu şehir ve mutlu bir gelecek. Diyarbakır bunu hak ediyor. Her birisi bir değer olan çocuklarımızın yüzlerindeki ışıltı ve gözlerindeki mutluluk her şeye değer. Ben emeği geçen arkadaşlarıma, katkı veren öğretmenlerimize, bütün çalışma arkadaşımla birlikte emek verenlere teşekkür ederken, en büyük teşekkürü yüzlerindeki gülümsemeyle bize sunan bütün çocuklarımıza ediyorum. Onların mutlu olmasının temel önceliğimiz olduğunun altını çiziyorum. Eğitim ve çocuklarımızın geleceği en öncelikli hizmet alanımız. Bu alanda da bu çalışmaların devam edeceğiniz özellikle belirtmek istiyorum” dedi. (Haber Merkezi)

diyarbakir-bilgievi-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.