Vali Güzeloğlu: "Diyarbakır’ın emrinde olacağız"

Vali Güzeloğlu: "Diyarbakır’ın emrinde olacağız"
Belediye Başkanlığı görevine getirilen Vali Güzeloğlu: "Diyarbakır’ın emrinde olacağız" dedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Adnan Selçuk Mızraklı’nın terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevden alınmasıyla yerine atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, belediye çıkışında açıklama yaptı. Vali Güzeloğlu, "Diyarbakır’ın her meselesine bütün çalışanlarımızla hizmet götürmeye çalışacağız ve Diyarbakır’ın emrinde olacağız" dedi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Adnan Selçuk Mızraklı’nın terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevden alınmasıyla yerine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, görevine başladı. Belediye binasına saat 09.00’da gelen Vali Güzeloğlu, yetkililerle gelişmelere ilişkin toplantı düzenlerken, burada yaptığı açıklamada, "Bugünden başlayarak başkan vekilliği görevimizde devletin bütünsel organizasyonun parçası belediyenin Diyarbakır’da tüm vatandaşlarımıza hizmet konusunda sorumluluk sahibiyiz" diye konuştu.


Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu İçişleri Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Anayasamızın 127. Maddesi ve belediye yasasının 47. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldığını dile getirdi. Güzeloğlu, "Adnan Selçuk Mızraklı hakkında, İçişleri Bakanlığımızın ayrıntılı açıklamasında paylaştığı gibi yürütülen silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme başlıklarında özetlenebilecek yargı organları tarafından yürütülen 9 ayrı soruşturma ve İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen 3 idari soruşturma devam etmektedir. Devam eden bu sürede Anayasamızın verdiği yetki ve yasal çerçevede ilgili belediye yasasının gereğince bugünden itibaren büyükşehir belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmış ve yine bakanlığımızın onayı ile şahsım Diyarbakır Valisi olarak Diyarbakır Büyükşehir Başkan vekili görevine başlatılmış bulunuyorum" ifadelerini kullandı.


Seçim sürecinden itibaren devam eden olumsuzlukların ardından böyle bir karar alınma gereği hissedildiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Seçim sürecinden bugüne devam eden ve aziz, kadim şehrimiz Diyarbakır’da halkımızın gözü önünde gerçekleşen sizlerin aracılığı ile Türkiye gündemine aktarılan bir dizi vicdanları yaralayıcı, hukukun dışında ve şüphesiz kabul edilemez uygulamalar da gerçekleşmiştir. Vatanın birliği ve beraberliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarının iş akitlerinin fes edilmesi, bu çerçevede belediyede daha önce hizmet almış ve milletimize hizmet yapmış birçok kamu görevlisinin yerlerinin haksız ve hukuka aykırı bir şekilde değiştirilmesi, yargı kararı olmasına rağmen göreve iade edilmemesi, terör örgütü ve suçlarından yargılanan kişilerin hukuki olmayan bir statüde belediyede görevlendirilmesi, mevzuatımızda olmamasına rağmen eş başkanlık uygulamasının belediyede hayata geçirilmesi. Diyarbakır’da Peygamberler ve Sahabeler şehri bu aziz beldemizde imar planında geçmiş dönemde ayrılarak yapılan birçoğunda inşaatına başlanan cami imar planlarının iptal edilmesi ve bir aziz sahibesinin isminin terör suçlusunun ismiyle değişmek istenmesi ve zorla mahşeri vicdanı yaralayıcı bir dizi uygulamayı gerçekleşmiştir. Şüphesiz halka hizmet için olan her türlü kaynağı, halka daha önce kayyum öncesi olduğu gibi PKK terör örgütüne tahsis edilen bu kaynaklar PKK’ya yönelik kullanılmaya başlanmıştır. Şüphesiz bunlar kabul edilemez ve sürdürülemez. Türk bayrağı belediye kimlik kartlarından başlatılarak internet sitelerinden kaldırmıştır. 4 aylık dönemde ciddi anlamda şikayetler sorunlar iletilmiştir. Devletin temel görevi olan en üst düzeyde sorumluluk ile Diyarbakır’ın her köşesine bütün çalışanlar işine bağlı devletine bağlı her personele hizmet vermeye devam edecek. Bulunduğu pozisyonda çalışanların terör örgütüne iltisaklı olanların gereği yapılacak. Diyarbakır’ın emrinde olacağız. Bütün arkadaşlarımızla alanda çaba sarf edeceğiz. Her birisinin bir değer olduğunu bilerek her alanda kültür sosyal kalkınma gibi temel başlıklarda yerel imkan ve kaynaklar süreyle gerçekleştirecektir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.