Vali Güzeloğlu, Hacire Akar ile görüştü

Vali Güzeloğlu, Hacire Akar ile görüştü
HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Hacire Akar, Vali Güzeloğlu ile görüştü

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, HDP İl Başkanlığı önünde oğlunun “dağa kaçırıldığı” iddiası ile eylem yapan anne Hacire Akar ile görüştü. Güzeloğlu, hiçbir annenin evlat acısı yaşamaması için üzerlerine düşen tüm sorumluluklarını yerine getirerek gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, anne Hacire Akar ile polis evinde görüştü.

Güzeloğlu, polis evinde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bir annenin yürekleri dağlayan feryadına hep birlikte şahit olduk. Hacire annemiz, terör örgütünün kaçırdığı çocuğuna kavuştu. Acısı son buldu. Hem valiliğimizin hem de büyükşehir belediyemizin imkanlarını kullanarak bu çocuklarımıza sahip çıkacağız. Hiçbir annenin çocuğunun terör örgütünce kaçırılmasına fırsat vermeyeceğiz. Gereken tedbirleri alıyoruz. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirerek çocuklarımızın terör örgütünce kaçırılmasını engelleyeceğiz. Hacire annemiz ile duygu dolu yaptığımız sohbette, tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirttik. Güçlü devletimiz, her zaman vatandaşının yanındadır. Biz masum çocuklarımızı, gençlerimizi koruyacağız. Onların terör örgütünün hain emellerine alet olmasına fırsat vermeyeceğiz. Annelerin gözyaşı akmasın diye mücadelemiz sürecek."

vali-guzeloglu,-hacire-akar-ile-gorustu.jpg

Anne Hacire Akar,  HDP'lilerce “dağa kaçırıldığını” iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için dört gün HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmıştı. Mehmet Akar, zorla evlendirildiği için evden bir süre uzaklaştığını belirten Mehmet Akar, daha sonra olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, anne Hacire Akar ile telefonda görüntülü görüşmüştü.

vali-guzeloglu,-hacire-akar-ile-gorustu-001.jpg

(İHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum