Vali Karaloğlu: Dağılım çok dengeli değil

Vali Karaloğlu: Dağılım çok dengeli değil
Diyarbakır’da 423 kişilik personel alımı için kuralar çekildi. Büyükşehir için kuraya 10 bin 264 kişi katılırken, toplamda ise başvurusu sayısı 19 bin 198 kişi oldu.

TİGRİS HABER -Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Su Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar Belediyelerine alınacak 423 personelin kuraları noter huzurunda çekildi.

Salgın nedeniyle uygulamaya konan kısmi kapanma tedbirleri nedeniyle vatandaşların alınmadığı kura çekimi, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi YouTube kanalı ve diğer sosyal medya hesaplarından canlı şekilde yayınlandı. Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kurada ismi çıkanlara başarılar diledi.

Vatandaş şikayet ediyordu

Diyarbakır’da işe alımlarda yaşanan torpil olaylarından vatandaşın büyük rahatsızlık duyduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu şöyle konuştu: “Diyarbakır’da göreve başladığım günden beri vatandaşın en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi işe alımlarda adaletin olmadığıyla ilgili şikayetler alıyorum. Hem sosyal medya mesajlarından hem de vatandaşlarımızla birebir görüşmelerimizde vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği konuydu. Bugün hep beraber gerçekleştireceğimiz konu. Kaymakam arkadaşlarımızla Belediye başkan vekillerimizle yeni personel alımı ile ilgili değerlendirme yaptığımızda dedik ki,  Diyarbakır'da 3 İlçe Belediyesi Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresi DİSKİ  alımlarımızı müracaatlarımızı aynı dönemde alalım kurallarımızı da aynı gün şeffaf şekilde sosyal medyadan da canlı yayın yayınlayarak noter denetiminde  ama milletin huzurunda bu işi yapalım diye karar verdik.  22-24 Mart tarihlerinde online olarak müracaatları kabul ettik. Üç gün vatandaşlarımız bulundukları mekandan online olarak hangi kuruluşa hangi belediyeye hangi branştan pozisyon ve çalışmak istiyorsa kendi tercihi ile müracaatını yaptı.

Noter huzurunda kuralar çekilecek

Biz almış olduğumuz bu müracaatları sonra her kurum kendisi açısından bir süzgeçten geçirdi. Niye çünkü muhakkak farklı koşullar vardı, yaş koşulu vardı, askerlik yapıp yapmadığı, ikamet koşullu vardı, gelir durumuna bakıldı, bunların tamamı süzgeçten geçirildikten sonra kalan vatandaşlarımızın tamamı az önce noter beyin ifade ettiği gibi bugün kuraya tabi tutulacaktır. Baktığımızda arkadaşlar Büyükşehir belediyemiz için 56 çalışma arkadaşımızla ilgili kura çekeceğiz. DİSKİ (Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi) için 82 çalışan arkadaşımız için kura çekeceğiz. Kayapınar Belediyesi 130 arkadaşımız için kura çekeceğiz. Yenişehir Belediyesinde 100 arkadaşımız için kura çekeceğiz ve Sur Belediyemizde 50 çalışanımız için kura çekeceğiz. Toplam 423 çalışan yeni çalışan mesai çalışanımız olacak bugünkü kura sonucundan sonra. Büyükşehir Belediyesinin 56 pozisyonu için başvuran ve bugünkü kuraya tabi olacak vatandaşlarımızın sayısı 10 bin 264 kişi. DİSKİ Su Kanal İdaresi için 2666 kişi içerisinden 87 çalışan arkadaşımız için kura çekilmiş olacak. Kayapınar Belediyemiz 2708 kişi arasından bu kadar müracaat gelmiş 130 kişi için kura çekimi olacak. Yenişehir Belediyemiz için 2171 başvuran arasından 100 kişilik kura çekimimiz olacak. Sur Belediyemizle ilgili de 1389 başvuru arasından 50 çalışan arkadaşımız için müracaat olacak.”

En fazla başvuru Büyükşehir’e yapıldı

Büyükşehir’e alınacak personel sayısının az olmasına rağmen başvuruların yoğunluklu olarak Büyükşehir’e yapılmasına değinen Vali Karaloğlu işe alımlarda şeffaflığa vurgu yaprak kura çekimlerine ilişkin şunları söyledi: “Arkadaşlar dağılım çok dengeli değil yani belki en az kura Büyükşehir için çekilecek ama en fazla başvuru büyükşehirde var. Bu vatandaşın tercihi tamamen, vatandaşın tercihi belki büyükşehirdeki kısıtlayıcı unsur ilçeler kadar yoktu ondan da kaynaklanmış olabilir, çünkü ilçeler kendi ilçelerindeki oturma koşulu ve başka özel koşullarda kurmuşlardır. Belki bundan kaynaklanmıştır, belki Büyükşehir'in büyüklüğünden kaynaklanmıştır, Onu bilemeyiz tamamen vatandaşın tercihidir.  Değerli vatandaşlar biz yaptığımız bütün işlerde şeffaflığa çok önem veririz. Bu işte de olabilecek bütün şeffaflığı sağladık işte noter huzurunda, denetiminde yapıyoruz.  Canlı yayında milletin huzurunda yapıyoruz. Şu anda bizi dünyanın her yerinde belli sosyal mecralar üzerinden vatandaşımız buraya katılan katılmayan merak eden etmeyen herkes bizi izliyor izleyebilir. Biraz sonra canlı yayında bitinceye kadar da çünkü 38 pozisyon için kuralar çekilecek uzun sürebilir. Kura çekimi tamamlanıncaya kadar da bu canlı yayını devam ettireceğiz.

İhalelerimizi açık yaptık

Değerli arkadaşlar biz bir şeye çok önem veriyoruz, toplumun adalet duygusunu güçlendirmeye çok önem veriyoruz. Bu hareketimiz de Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlarımızın adalet duygusunu güçlendirmeye dönüktür. Diyarbakır'da yaşayan vatandaşımızın devletine, devletinin kurumlarına, devletini yönetenlere güven duygusunu artırmak için bu çalışmaları yapıyoruz, bu şeffaflığa dikkat ediyoruz. Az önce ifade ettim, sadece işçi alımlarında değil dün arkadaşlara talimat verdim bir çalışma yaptılar. Biz son 7-8 ayda 10 ayrı yol ihalesi yapmışız. Değerli arkadaşlar kırsalda merkezde sathi kaplama ve sıcak karışım olarak 10 ayrı ihale yapmışız. İhalelerin toplam keşif bedeli 753 milyon. Bu 10 ayrı ihalede katılımcı her ihaleye tamamı açık ihale yaptık, tamamını da bugünkü yaptığımız gibi belediyemizin hesapları üzerinden canlı yayınladık. Sosyal medya hesapları üzerinde canlı yayınladı ve bu 10 ihaleden katılımcıların en son ihalelerinin sonuçlanma rakamı %46 kırımda 400 milyon oldu. Arkadaşlar, 353 milyon belediyenin kasasında kaldı. Yine millete hizmet olarak farklı alanlarda kullanılmak üzere farklı ihalelerde kullanılmak üzere belediyenin kasasında kaldı. Biz şeffaflığa, açıklığa her şeyi vatandaşın gözü önünde yapmaya devam edeceğiz. Bugün kura çekiminde az önce noter de güzel bir şey söyledi. Nasip meselesi, nasip kimdeyse bugün bu üç belediyemizde çalışmam nasibi kimdeyse kurada çıkacak.  Ne olur başvuru çok, kendisine çıkmayan arkadaşlar ümitlerini kaybetmesinler. Bizim sadece kamuda değil özel sektörde de iş imkanlarını,  şehirdeki istihdam imkanlarını artırmak üzere çok yoğun çalışmamız var. Organize Sanayi bölgelerimizi artıyoruz, kentteki Çağrı Merkezlerini çoğaltıyoruz. Kentte iş imkanlarını artırmak üzere de çok büyük çabamız ve gayretimiz var, inşallah iş arayan bütün vatandaşlarımızın kamuda, özel sektörde herhangi bir yerde kendi manşetlerini karşılayacak işi en çabuk en kısa zamanda bulsunlar diye de temenni ederim. Ama bugün burada nasibi olan bizim çalışma arkadaşımız olacak onlarla biz bu şehre bu şehrin güzel insanlarına hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.  Kuramızın hayırlı olmasını diliyorum, çıkan arkadaşları da şimdiden tebrik ediyorum. Bu kura çekiminde hazırlık yapan herkesin belediyedeki insan kaynakları birimlerimize hem teknik birimimize hem de bugün çekil işimizi denetiminde yapacağımız Noterler Odası Başkanına çok teşekkür ediyorum. Kuramızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, hepiniz Sağ olun var olun.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum