Van Bahçesaray çığ felaketiyle yasa büründü: 26 ölü, 53 yaralı

Van Bahçesaray çığ felaketiyle yasa büründü: 26 ölü, 53 yaralı
Van-Bahçesaray kara yolunda yaşanan çığ felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 26’ya yükselirken, 53 kişi de yaralandı.

Çığ’da hayatını kaybedenlerin sayısı arttı

Hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi. Yaralı sayısı ise 53.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken meydana gelen ikinci çığ faciasında jandarma personelleri, siviller, koruclar ve itfaiye görevlileri yaşamını yitirdi. Çığ felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 26’ya yükseldi.

Yeni bir çığ uyarısı

Bölgede zorlu hava koşulları altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, üçüncü bir çığ uyarısı yapıldı. Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için gelen vatandaşlar bölgede uzaklaştırılırken, kurtarma çalışmaları ise aralıksız sürdürülüyor.

Arama kurtarma çalışmasında 200 kişi vardı

Çığ altından yaralı çıkan AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, kendi imkanlarıyla çıktığını belirterek “Yaklaşık 200 kişilik çalışan vardı.”ifadesini kullandı.

Çığ bölgesine Ankara’dan uçak kaldırıldı

Milli Savunma Bakanlığı, yaşanan felakete ilişkin yaptığı açıklamada, “Çığ felaketi nedeniyle kar altında kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla AFAD ve jandarma personelini Van’a ulaştıracak olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Ankara’dan havalandı." İfadelerini kullandı.

Kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi

AFET ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, çığ altında kalanları kurtarmak için Ankara'dan 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibinin askeri uçakla bölgeye gönderildiğini duyurdu.

Çığ altında kalan 23 kişi hayatını kaybetti

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, hayatını kaybedenlerin sayısının 23 olduğunu belirtti. Hayatını kaybedenler arasında 8 jandarma,3 korucu, 3 itfaiyeci, 9 sivil bulunuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.