Van Cezaevi'ne herkes girer ama dişi kuş giremez

Van Cezaevi'ne herkes girer ama dişi kuş giremez
Van Cezaevi'ne dişi kuşların girmesi yasaklandı. Yasağın gerekçesi ise tiraji komik: Çiftleşebilirler.

Van Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na her ay düzenli olarak yazdıkları ihlaller raporuna göre; Van Cezaevi yönetimi, tutuklu ve hükümlülerin dişi kuş besleme talebini kuşların çiftleşebilme ihtimalinden ötürü reddetti. Cezaevi yönetiminin kararına göre, aynı kafeste sadece erkek kuşlar olabilecek.

Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada “Van Cezaevi’nin bir karışmadığı kuşların cinsel hayatıydı, ona da karıştılar..! Dişi kafes kuşu isteğine ‘dişi kuş besleme yassaktır’ denmiş. Aynı kafeste sadece erkekler bulunabilecekmiş..! İnfaz hakimliğinin insafı bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Dişi kuşa hapishane yasağı

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinden Mecit Şahinkaya, bianet’e yazdığı mektubunda da beslemek istediği kuşa getirilen yasağı anlattı. Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Mecit Şahinkaya mektubunda şunları ifade etti: "Hapishane idaresinin karışmadığı bir tek kuşların cinsel yaşamı kalmıştı, ona da müdahale ettiler. Ekim ayında dişi kuş almak için talepte bulundum. Bir süre sonra gelip ‘Dişi kuş beslemek yasaklandı’ dediler. Görevli memur yasağa gerekçe olarak kuşların çiftleşmesini gösterdi. Aynı kafeste sadece erkek kuşların birlikte bulunmasına karar vermişler!"

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.