Van Gölü’nde göçmen faciası: 6 ölü

Van Gölü’nde göçmen faciası: 6 ölü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü’nde Cumartesi günü batan teknede hayatını kaybedenlerin sayısının 6’ya yükseldiğini belirterek, teknede 55-60 göçmen olduğunu değerlendirdiklerini söyledi.

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden 27 Haziran Cumartesi günü, saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü'ne açılan 2 kişiden uzun süre haber alınamaması üzerine kayıp ihbarı yapıldı. İhbar üzerine yapılan arama çalışmalarında bugün itibariyle 6 göçmenin cesedine ulaşıldı. Teknede bulunan bir kişinin ise yüzerek kurtulduğu öğrenildi.

11 kişi gözaltına alındı

Arama çalışmalarını denetlemek üzere Van’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teknede 55-60 kaçak göçmenin olduğunun değerlendirildiğini açıkladı. Bakan Soylu, "Teknede 55- 60 kişilik kaçak göçmenin olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine çalışmaları hemen başlattık. AFAD ve diğer arama birimleri harekete geçti. Dün itibari ile 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmiştik. Ancak bu sayıda maalesef artış meydana geldi. Bu sabah bu sayı 6 oldu. Arama çalışmaları için ek cihazlar geldi. İlgili arama birimlerimizin tespiti var. Batık arama çalışmaları başlatılacak. Teknenin 11- 120 metre derinlikte olduğu düşünülüyor. İlgili kişilerin ifadelerinde çelişkiler var. Medeni Akbaş olmak üzere 11 kişi gözaltında. Olay 27’si akşamı meydana geliyor ancak, yaklaşık 18 saat sonra ayın 28’inde olay bildiriliyor.”dedi.

Türkiye’nin ciddi bir göç baskısı ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “2017 yılında 175 bin kaçak göçmen yakaladık. Geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakaladık. Salgın olmasına rağmen 20 bin civarında göçmen baskısı yaşadık. Bunun 16 bini sınırlardan alınmadı. Yaklaşık 4 bin 500 kişi sınırları geçtiler, güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. 2011 yılından beri Suriye iç savaşından dolayı göçler geldi. Türkiye göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmekte, insani yardımını ortaya koymaktadır. Türkiye bu insani dramın durması için çalışmalar sürdürmektedir. Elimizdeki tüm imkanları arama kurtarma için sevk edeceğimizi bildirmek isterim."diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.