Van Gölü’ne tatilci akını

Van Gölü’ne tatilci akını
Van Gölü’nün Mollakasım Halk Plajı, Kurban Bayramı’nda kente gelen tatilcilerin akınına uğradı.

TİGRİS HABER - Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin ise en büyük gölü olan Van Gölü'nün kıyıları yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan Tuşba Belediyesine ait Mollakasım Halk Plajı, bu bayram tatilinde de turistlerin ilgi odağı oldu.

Serinlemek isteyenlerin tercihi mavi bayraklı plaj

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte, vatandaşlar serinlemek için mavi bayraklı plajı tercih etti. Temiz suyu ve olanaklarıyla vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında bulunan plaj, bayram tatili nedeniyle çevre illerden de gelenler eklenince dolup taştı. Kimi vatandaşlar ilginin yoğun olduğu plaja sabah saatlerinde gelip yer alırken, bazısı da plajda yer bulamayınca geri dönmek zorunda kaldı.

van-tigris.jpg

Van Gölü’nün mavi bayraklı plajının batıdaki plajları aratmayacak standartlarda olduğunu söyleyen vatandaşlar, Kurban Bayramı tatili için geldikleri Van’da göle girerek doyasıya eğlendiklerini dile getirdi. Gölün temizliğiyle dikkat çektiğini ifade eden vatandaşlar, yerli ve yabancı turistleri Van Gölü’nün sahillerine beklediklerini kaydetti. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.